Bouw

Correctief onderhoud, dé nachtmerrie in de industriële automatisering

Het onderhoud aan machines is van belang om machines en installaties te laten draaien. Wat er ook gebeurd, de productie moet doorgaan. Maar wat als de machines er mee ophouden omdat er iets stuk is? Dan moet er direct correctief onderhoud worden uitgevoerd. Ondanks dat er vooraf preventief onderhoud op frequente basis is uitgevoerd, kan het alsnog voorkomen dat er wel eens een machine stukgaat. Uiteraard komt dit altijd voor op een moment wat niet uitkomt, maar er zijn monteurs die dit kunnen oplossen.

Correctief onderhoud

Gebreken of storingen zijn niet te plannen of te voorspellen. Veelal komt het ook voor als er één onderdeel in de machine het heeft begeven, dat er binnenkort meer onderdelen uitval zullen gaan vertonen. De machine is uiteindelijk toch een gebruiksvoorwerp. Het is dus onderhevig aan het gebruik ervan. Het aantal draaiuren, de belasting met gewicht en de omstandigheden in de omgeving zijn slechts enkele factoren die ervoor zorgen dat de machine stuk zal gaan. Zo zal een machine in een fabriekshal waar veel fijnstof aanwezig is, naar verwachting eerder uitvallen dan een machine in een kantoor.

 

Onderhoudskosten

De kosten van correctief onderhoud zijn altijd meer dan vooraf gepland. Sowieso komen deze kosten onverwacht. Voor bedrijven die afhankelijk zijn van de machinale processen, zal het van belang zijn om direct een monteur op te kunnen roepen. Deze monteurs staan 24 uur per dag en 7 dagen per week stand by om het uitval op te lossen.

 

GTD Nederland

Een goede partner voor correctief onderhoud is GTD Nederland. Zij zijn gespecialiseerd op het installeren en onderhouden van industriële technische installaties. Naast correctief onderhoud voert GTD Nederland ook preventief onderhoud, montage, Paternoster onderhoud en onderhoud aan compressoren uit. Het preventief onderhoud gebeurt op contractbasis, waarin er mogelijkheden zijn om ook het correctief onderhoud in dit contract op te nemen. Voor meer informatie over de diensten neem je contact op.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *