Bouw

Cirkelzaagmachine op accu

De meeste cirkelzaagmachines werken op netspanning, maar daarnaast zijn er ook steeds vaker oplaadbare cirkelzagen verkrijgbaar. We hebben het dan over de accu cirkelzaag. Deze cirkelzaag is uitgerust met een krachtige lithium-accu, welke voldoende voltage geeft om verscheidende materialen te kunnen zagen. Toch is het wel belangrijk om te weten dat een accu cirkelzaag niet zo krachtig is als een cirkelzaagmachine op netspanning. Daarentegen kennen accu cirkelzagen meerdere voordelen, waardoor uitermate geschikt voor elke denkbare zaagklus. Een krachtige accu cirkelzaag is de Bosch PKS 18 LI

Meer vrijheid met een accu cirkelzaag

Het hebben van een accu cirkelzaag betekent meer vrijheid. Je kunt namelijk overal zagen zonder dat je een stopcontact nodig hebt. Voor klussers, welke vaak in de hoogte werken, is een accu cirkelzaag erg handig. Daarnaast heeft men ook het voordeel van draadloos werken. Het wil namelijk nog weleens voorkomen dat de klusser struikelt over het snoer of dat deze blijft haken achter stukken materiaal.

Handige gadgets

Net als elke andere cirkelzaag heeft een accu cirkelzaagmachine meerdere gadgets. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een laser- of zaaggeleiding. Met behulp van zo`n geleiding weet je precies of je een rechte zaagsnede maakt. Naast het feit dat de meeste accu cirkelzagen een vaste geleiding hebben kun je ook kiezen voor een cirkelzaag geleiderail. Deze geleiderail is vergelijkbaar met een ijzeren liniaal, welke je op het te zagen materiaal legt.

Accu cirkelzagen vergelijken

Voordat je een accu cirkelzaag gaat kopen is het verstandig om eens online te gaan vergelijken. Zoals er vele verschillende soorten of merken cirkelzagen (bijv. powerplus accu cirkelzagen) zijn bestaan er ook meerdere varianten accu cirkelzagen. Vaak is dit verschil goed te merken in de accu capaciteit. Zo moet de ene accu cirkelzaag eerder worden opgeladen dan de ander. Dit is dan ook gelijk het nadeel van accu cirkelzagen. Toch worden de meeste accu cirkelzagen geleverd met twee accu`s. Wanneer de ene accu leeg is vervang je deze door de ander. Zo is het nadeel van opladen opeens niet zo erg meer.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *