Bouw

4 tips om de kosten van een aanbouw zo laag mogelijk te houden

U heeft ruimte tekort in huis. Dan zijn er verschillende opties mogelijk. Een aanbouw is dan een erg goede optie. Dit verhoogt de waarde van uw woning, simpelweg omdat u meer oppervlakte toevoegt aan uw woning. U profiteert zelf van een grotere woonkamer, maar ook als u eventueel uw huis wil verkopen, kan het zeker voordelig zijn. Natuurlijk wilt u graag investeren in uw woning, maar u wilt ook weer niet te veel geld kwijt zijn. Gelukkig zijn er voldoende manieren om de kosten van uw aanbouw zo laag mogelijk te houden.

Laat een specialist eerst langskomen voor een offerte

Als u de kosten van een aanbouw zo laag mogelijk wil houden, is het erg belangrijk dat de specialist die de aanbouw gaat plaatsen eerst langskomt om de huidige situatie te bekijken om de mogelijkheden te bespreken. Op deze manier kan de specialist een op maat gemaakte offerte opstellen. Dat is erg prettig, want zo weet u van tevoren wat uw aanbouw gaat kosten.

De aanbouw casco laten opleveren

Bent u, of zijn mensen om u heen echte klussers? Dan is het misschien een slimme optie om uw aanbouw casco op te laten leveren. Er zal dan geen afwerking aan de binnenkant worden verricht. Dit scheelt natuurlijk flink in de kosten. Door dit zelf te doen of door familie en vrienden te laten doen, zit u niet met de kosten. Let er wel op dat dit alleen geldt als u of uw omgeving zelf kan klussen. Is dit niet het geval, dan is het slimmer om de aanbouw niet casco op te laten leveren.

Kies voor een prefab aanbouw

Het is ook mogelijk om uw aanbouw niet ter plaatse te laten bouwen, maar om te kiezen voor een prefab aanbouw. Deze worden in de fabriek compleet op maat gemaakt en kunnen daarna vrijwel direct aan uw woning worden bevestigd. Waarom bespaart dit kosten? Doordat het plaatsen van een prefab aanbouw binnen enkele dagen gedaan is, bespaart dit vooral op de arbeidskosten. Daarnaast is er nog een voordeel van een prefab aanbouw: u kunt het resultaat al van tevoren zien!

Een aanbouw toch te duur? Kies voor een serre!

Heeft u de mogelijkheden besproken met een specialist en komt u tot de conclusie dat het voor u toch te duur is om een aanbouw te laten zetten? Wees dan niet getreurd; er zijn nog meer mogelijkheden om meer ruimte in huis te creëren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een serre! Doordat deze voornamelijk van glas gemaakt is, is deze vaak een stuk goedkoper. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een extra overkapping, zodat u toch overdekt buiten kunt zitten. Deze overkappingen zijn vaak een stuk goedkoper.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *