Beauty

Zelfvertrouwen opbouwen doe je zo!

Veel mensen hebben in hun leven een periode mee gemaakt waar zij onzeker waren of misschien nu wel zijn. Bij sommige mensen herken je het, bij sommige mensen ook helemaal niet. Daarom een aantal tips om niet in de onzekerheid te blijven hangen!

Een vechtsport beoefenen

Een vechtsport zorgt ervoor dat je stap voor stap zelfverzekerder wordt. Het zorgt er namelijk voor dat je al je opgekropte gevoelens kan uiten tijdens deze sporten. Je kan zoveel in de sport leggen dat het ervoor zorgt dat er een last van je schouders valt waardoor je zelfverzekerder wordt. Voordat je een vechtsport gaat doen is het belangrijk dat je de juiste spullen hebt zodat je jezelf niet bezeerd. Kijk eens op http://www.nlfightshop.nl/ voor goede spullen.

Doelen stellen

Maak een soort van bucketlist van dingen die je wilt bereiken die je helpen bij de onzekerheid te overwinnen. Dit hoeven niet hele extreme dingen te zijn, maar je moet af en toe wel uit je comfort zone getrokken worden. Wanneer je het doel bereikt heb krijg je een boost die zorgt dat je zelfvertrouwen omhoog gaat. Hoe moeilijker je iets vind hoe trotser je bent als je het doel behaald hebt. De doelen die je kan vaststellen zijn voor iedereen anders, iedereen is uniek. Niet iedereen is bang voor spinnen of heeft moeite met een bepaalde sport. Het zijn daarom persoonlijke doelen waar mensen je bij kunnen helpen om ze te bereiken.

Lachen is gezond

Een voorbeeld van een doel kan zijn mensen laten lachen. Dit is niet alleen goed voor je zelfvertrouwen maar je maakt ook gelijk mensen blij. Lachen maakt mensen namelijk gelukkig. Wat is er dan beter samen lachen?

Flirt

Er is niks leuker dan complimentjes ontvangen of om te flirten. Je hoeft niet altijd te wachten totdat iemand met jou gaat flirten. Begin hier eens zelf mee. Je moet niet meteen denken aan een avond stappen waar je allemaal mannen moet versieren. Het kan namelijk ook gewoon als je in de file staat. Lach eens naar een bestuurder die naast je in de file staat. Dit geeft niet alleen een goed gevoel voor jezelf maar ook bij de bestuurder naast je teken je een lach op zijn gezicht. Geef zelf ook eens complimentjes. Dit kan op het werk, in de supermarkt of gewoon op straat.

Tijd

Zelfvertrouwen opbouwen kost tijd. Dit doe je niet even in een dagje. Dit is een proces wat een tijdje kan duren. Probeer jezelf niet continu uit te dagen, je hebt namelijk ook af en toe even een rustperiode nodig. Ga lekker een weekendje weg om te genieten. Maak een lekkere boswandeling om alles even los te laten. Bedenk waar je vandaan kwam en waar je nu bent en dat je daar trots op mag zijn.

Wees trots op wie je bent. Hoe mooi je bent en dat je zeker de moeite waard bent!

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *