Permanente make-up
Iedere vrouw droomt ervan om ‘s ochtends wakker te worden, in de spiegel te kijken en blij te zijn zichzelf te zien. Helaas zijn veel vrouwen ontevreden over hun uiterlijk en zij spenderen vaak dagelijks enige tijd voor de spiegel om hun make up goed te krijgen. Daarnaast kost het haar in model brengen en kleding voor de dag uitkiezen ook nog behoorlijk wat tijd. Al met al ben je zo een uur bezig. Hoe prettig zou het zijn als deze tijd verkort kon worden en dat wij vrouwen wat minder over ons uiterlijk na zouden denken. Mannen blijven vaak langer liggen, springen in de douche en kammen hun haar even snel. Ondanks al ons goede werk in de ochtend is het resultaat vaak aan het eind van de dag ver te zoeken. Lipliner is verdwenen, je eyeliner is naar alle kanten uitgelopen en je foundation is ongeveer verdwenen. Voor een aantal van deze dingen is er een goede oplossing; permanente make-up! Wat je ook doet, hoe je ook opstaat, je make-up blijft perfect zitten.
Micropigmentatie
Micropigmentatie is een manier om permanente make-up aan te brengen bij mensen. Je kunt dit niet zomaar zelf doen of je vriendin dit laten doen. Je hebt hier een gedegen opleiding voor nodig welke je succesvol dient af te ronden. De opleiding sluit perfect aan bij de opleiding of baan als schoonheidsspecialiste. Sommige mensen vergelijken micropigmentatie met het zetten van een tattoo. Begrijpelijk, maar dit is absoluut niet vergelijkbaar. Het idee is hetzelfde, maar bij micropigmentatie heb je nauwelijks pijn en na een aantal jaar moet je het weer opnieuw laten zetten. Met micropigmentatie kun je permanente make-up laten zetten. Denk hierbij aan eyeliner, lipliner en wenkbrauwen. Er wordt vaak voor wenkbrauwen gekozen door meiden die hele lichte haartjes hebben, wanneer deze wenkbrauwen wat donkerder gemaakt worden verandert dit meteen de uitstraling. Micropigmentatie kan bijdragen aan meer zelfvertrouwen en meer eigenwaarde.
Dermapigmentatie
Naast permanente make-up wordt micropigmentatie ook ingezet voor medische ingrepen. Dit wordt dan dermapigmentatie genoemd. Een voorbeeld hiervan is het camoufleren van littekens of lichte pigmentvlekken en daarnaast kan het ook dienst doen als haar simulatie. Bijvoorbeeld wanneer iemand veel haar is verloren door een chemokuur. Je kunt dermapigmentatie als het ware zien als de finishing touch van een plastisch chirurg.