BeautyVrijetijd

Hoe word je fotogeniek?

Hoe word je fotogeniek?

Iedereen is fotogeniek. Tenminste, dat is wat je fotografen altijd hoort zeggen. Toch vinden veel mensen zichzelf niet fotogeniek. Je hebt soms hele mooie mensen die op een foto ineens een stuk minder knap zijn. Baal je ervan dat je vaak niet zo mooi op de foto staat? Geen paniek, fotogeniek zijn kun je leren. Er zijn meerdere trucjes die je kunt toepassen om mooier op de foto te staan.

Oefen thuis
Iedereen heeft tegenwoordig wel een telefoon met een goede camera of een digitale camera. Neem thuis foto’s van jezelf, of samen met een vriend of een vriendin, en oefen verschillende gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen. Kijk de foto’s kritisch terug en blijf proberen. Op deze manier is het begin gemaakt en zie je vanzelf hoe jij het beste op een foto staat. Bekijk ook oude foto’s van jezelf terug. Er zijn vast foto’s te vinden waar je jezelf wel mooi op vindt staan. Bekijk hoe je precies stond en keek en doe dit na.

Bepaal wat je goede kant is
Je hebt geluksvogels die twee goede kanten hebben, maar de meeste mensen hebben op een foto één goede kant. Oftewel, een gezichtshelft die het mooiste op de foto staat. Je kan deze helft bepalen door foto’s van beide kanten te maken en vergelijken. Vraag desnoods de mening van anderen. Het is handig om te weten wat jouw goede kant is, zodat je zodra er foto’s worden gemaakt die kant naar de camera toe kan draaien. Zo is de kans groter dat je fotogeniek op een foto staat.

Let op je gezicht en houding
Qua gezicht is het belangrijk om je hoofd iets op te tillen om wallen en onderkinnen op de foto te voorkomen. Kijk nooit in de lens maar altijd iets erboven en vergeet vooral niet om ook met je ogen te lachen. Als je alleen maar met je mond lacht en niet met je ogen, komt het nep over. Qua houding moet je ervoor zorgen dat je gewicht op één been rust en dat je je lichaam iets naar de camera toe draait. Sta zelfverzekerd en rechtop met je schouders naar achteren.

Ondanks bovenstaande tips is de allerbelangrijkste tip dat je moet lachen en zelfverzekerd moet zijn. Als je je zo voelt en blij bent, straal je dat ook uit op een foto en ben je gelijk een stuk fotogenieker. Echt overkomen in plaats van nep is het beste advies dat je kunt opvolgen voor een mooie foto. Heb je het fotogeniek zijn onder de knie? Laat dan een mooie foto van jezelf maken in een professionele fotostudio. Zo heb je altijd een goede foto van jezelf achter de hand.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *