Auto

Waar moet ik op letten als ik een auto kopen ga

Je gaat een auto kopen, maar waar moet je opletten tijdens de aanschaf? Welke informatie wil je precies hebben over jouw toekomstige aankoop en is het beter om een bedrijf te benaderen of een auto van een particulier te kopen?

auto-kopen

Noteer jouw eisen

Als je een auto kopen gaat moet je natuurlijk wel weten wat voor soort auto je wilt, hoeveel zitplaatsen heb je nodig, wat voor soort brandstof heeft jouw voordeel, welke extra’s zoek je binnenin de auto (airco, stoelverwarming, bekerhouders enzovoort. Maak je eisenlijst zo gek als je wilt, maar wees wel reëel in verhouding met je budget). Natuurlijk kan je ook eisen stellen aan welk merk je wilt of wat voor soort model auto je wilt, zoek je iets sportiefs of juist iets lekker groots.

Door je zoveel mogelijk te houden aan deze lijst verklein je de kans aanzienlijk dat je een auto kopen gaat die eigenlijk niet 100% is wat je zoekt.

Bekijk het aanbod

Als je nou online rondneust of garages in de buurt bezoekt, trek er een dag of twee voor uit en oriënteer op de automarkt, maak desnoods een aantal testritten in auto’s die binnen jouw wensen vallen. Een auto kopen wordt hierdoor makkelijker; je weet hoe welke auto zit en rijdt en wat goed bij je past.

Wat mag de auto kosten

auto-kopen-dealerNadat je het aanbod hebt bekeken, kan je beginnen met de echte stappen van een auto kopen. Je hebt nu vast een goed plaatje over hoeveel jij wilt spenderen en wat je daarvoor precies krijgt. Met je eisenlijst erbij kies je een auto model dat het beste bij je past.

Bekijk bij het auto kopen ook naar hoeveel belasting je moet gaan betalen voor dit specifieke model, soms vallen de kosten hoger uit dan je zou willen waardoor een specifieke auto kopen misschien niet meer zo een goed idee is. Bekijk van te voren ook hoeveel onderdelen kunnen gaan kosten wanneer er iets kapot gaat.

De auto kopen

Nu begint het echte werk; je auto kopen. Zoek contact met garages en particulieren; ze hebben namelijk beide evenveel voor en nadelen. Zo kan een garage je garantie bieden maar valt de prijs vaak hoger uit, een particulier verkoopt vaak de auto’s goedkoper en probeert je geen extra diensten te verkopen.

Ga je daadwerkelijk de auto kopen, reageer dan niet de enthousiast maar ook niet te afkrakend. Door eerlijk te blijven over wat je van de auto vindt bereik je een betere overeenkomst. Ga dan ook geen kwaaltjes zoeken op de auto die er niet zijn; veel verkopers zien hierdoorheen. Het kan natuurlijk gaan kwaad om voordat je een auto kopen gaat even onder de motorkap te kijken of onder de auto.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *