Auto

Met deze 4 tips vermijd je de files

Met deze 4 tips vermijd je de files

Het aantal files blijft toenemen in Nederland. Onze economie blijft maar groeien. Dat is gunstig voor ons als Nederlander, maar minder voor jou als weggebruiker. En is het einde in zicht? Nee, de verwachting is dat het aantal files blijft toenemen. Dit kost onze maatschappij op jaarbasis ongeveer 3,5 miljard euro per jaar. Natuurlijk wil jij zo min mogelijk in deze files terecht komen. Maar hoe ontkom jij aan de files? In deze blog lees je 4 tips!

1. Bekijk vooraf goed de filemeldingen

Deze tip lijkt voor de hand te liggen. Maar er zijn nog steeds veel mensen die niet of nauwelijks vooraf naar de situatie op de weg kijken. En dit kan je toch al snel een hoop tijdwinst opleveren. Tegenwoordig zijn er veel apps op de markt om de filemeldingen te checken. Een populaire app is bijvoorbeeld Flitsmeister. Hierop kun jij overzichtelijk zien waar de files staan. Indien mogelijk kun jij hierop je route aanpassen.

2. Plan werkafspraken buiten de spits om

Als je de mogelijkheid hebt om werkafspraken zoveel mogelijk buiten de spitstijden om te plannen, is dat een goed idee. De ochtendspits valt doorgaans tussen 7.00 en 09.00 uur. De avondspits begint rond 16.30. Vanaf 18.30 is de situatie op de weg weer beter. Plan dus zoveel mogelijk de afspraken na 09.00 uur ‘s ochtends.

3. Luister naar de verkeersinformatiedienst op de radio

Heb je niet de mogelijkheid om op andere tijden met je auto naar het werk te gaan? Dan is het raadzaam om goed naar de verkeersinformatie te luisteren op de radio. Het is mogelijk om altijd op de hoogte te blijven van de situatie op de weg. Zelfs wanneer jij net even vol overgave zit mee te zingen op je favoriete nummer. Zet de TA-functie (Traffic Announcement) aan en pas indien nodig je route aan.

4. Kies voor de vrijheid van een motor en rijd tussen de auto’s door in de file

Motorrijden is vrijheid. Lijkt het je heerlijk om eens lekker op de motor door het land naar je werk te rijden? Zonder dat je de stress hebt om in een lange file terecht te komen. Met een motor rijd je gemakkelijk tussen alle auto’s door terwijl zij in de file staan. Op tijd op je werk komen is op deze manier een fluitje van een cent. Rijschool Bekedam leert jou om veilig met de motor de weg op te gaan met het minimale aantal rijlessen. Start vandaag nog met het volgen van rijlessen voor de motor!

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *