Auto

Je auto laten taxeren zonder kosten

 

auto-verkopenOm erachter te komen wat de waarde van je auto is, kun je verschillende methode inzetten. Er kunnen verschillende reden zijn om de waarde van je auto te bepalen. Misschien wil je eerst weten wat je auto waard is voordat je hem wilt gaan verkopen. Wanneer de prijs eenmaal bekend is kun je besluiten of je de auto gaat verkopen of dat je hem misschien langer houdt.

Het taxeren van de auto

Op internet kun je genoeg websites vinden welke de prijs van de auto bepalen. Niet allemaal komen ze tot hetzelfde resultaat. Dit heeft er mee te maken dat ze andere methode gebruiken van de bepaling van de waarde. Sommige gebruiken tabellen en hierdoor krijg je niet de echte verkoopprijs te weten.

Een advertentie plaatsen

Een advertentiesite zoals Marktplaats zou je kunnen inzetten om achter de verkoopprijs te komen. Echter zit daar een hoop gedoe aan vast waaronder onzin biedingen, tijdverspilling en advertentiekosten. Je wil immers weten wat hij waard is voordat je besluit om de auto te verkopen. Mensen lezen vaak niet goed de advertentie dus wanneer je erbij vermeld dat er bepaalde schades of gebreken zijn dan doen mensen toch een bod. Wanneer je ze vervolgens langs laat komen dan gaan ze alsnog de onderhandeling aan wat leidt tot een lagere prijs. Hierdoor krijg je geen hele nauwkeurige waardebepaling.

Een autoveiling

auto-waardEigen is een autoveiling nog de beste manier om achter de echte waarde te komen van je auto. Autobedrijven kunnen namelijk een bod uitbrengen en het hoogste bod krijg je vervolgens te horen. Dat is de prijs waarvoor je de auto verkopen kunt zonder onderhandelingen achteraf. Wel moet je opletten dat je de auto bij een partij aanmeld welke gratis en vrijblijvend is zodat je geen kosten en verplichtingen hebt wanneer je de auto niet wil verkopen. Op die manier laat je de auto gratis taxeren en heb je geen kosten. Wanneer je akkoord gaat met het bod dan kunt je de auto verkopen zonder gedoe.

 

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *