Auto

Een kentekencheck uitvoeren

Als je een tweedehands auto gaat kopen is het altijd handig om vooraf een kentekencheck uit te voeren. Dit is heel gemakkelijk om te doen. Maar hoe doe je dit precies? Wij leggen het je uit.

Makkelijk en gratis

Zoals we al zeiden is het uitvoeren van een kentekencheck heel simpel. Je hebt er namelijk maar één ding voor nodig, en dat is het kentekennummer van de desbetreffende auto. Zodra je die hebt kun je aan de slag. Het enigste wat je hoeft te doen is je laptop aan te zetten, en op zoek te gaan naar een site die kentekenchecks doet. Op de site van de RDW, de Dienst voor het Wegverkeer kun je heel gemakkelijk en gratis zo’n check uitvoeren. Je kenteken bij rdw checken is dus makkelijk.

Informatie

Zodra je op de site bent hoef je alleen maar het kentekennummer in te voeren, en vervolgens krijg je allerlei handige informatie over de auto te zien. Denk hierbij aan technische specificaties, maar ook allerlei andere informatie. Je ziet bijvoorbeeld wat het bouwjaar van de auto is, en hoeveel eigenaren de auto heeft gehad. Daarnaast kun je zien of de auto is gestolen.

APK

Je krijgt ook te wanneer de auto voor het laatst een geldige APK keuring heeft gehad. Dit wil je weten voordat je een auto koopt, omdat een APK keuring heel duur kan zijn. Je wilt dan ook niet meteen nadat je de auto hebt gekocht al een APK Keuring moeten doen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *