Auto

Auto accessoires voor in de winter

Er zijn talloze gadgets en accessoires voor in de auto te vinden. Van de simpele carkits tot de meest hypermoderne navigatiesystemen. Nu de wintertijd weer langzaam aanbreekt, zijn er een paar accessoires die eigenlijk niet kunnen ontbreken in je auto. Natuurlijk de krabber voor als het gevroren heeft, maar er zijn nog meer handigheidjes. Denk hier dus aan bij het rijden van je auto. Heb je geen eigen auto, maar ga je in winter- en vriestijden een personenauto huren? Let er dan ook op dat het deze voorbereidingen getroffen zijn, zodat er geen gevaarlijke situaties voorvallen.

Vloeistoffen voor in de winter

Zodra het buiten begint te vriezen, heeft dit ook effect op je auto. Natuurlijk moet je, indien je auto niet binnen of onder een carport staat, rekening houden met het krabben van je ruiten. Maar daarnaast is het ook belangrijk om vloeistoffen te kopen die niet bevriezen. Dus antivries ruitenvloeistof en koelvloeistof is erg belangrijk, want deze kunnen anders bevriezen en dan zijn ze onbruikbaak.

Bevroren ruiten?

Krabben is een ramp, het kost veel tijd en je vingers bevriezen voor je gevoel. Maar er zijn meer trucjes om je ruiten niet te laten bevriezen. Wist je dat het ook helpt om een avond te voren je autoruit in te smeren met een halve aardappel? Door het zetmeel wat in een aardappel zit, bevriest de ruit niet. Maar ook een antivriesfolie of antivriesdeken werkt perfect voor een bevroren vooruit. Wat je absoluut niet moet doen, is je ruit ontdooien met een emmer heet water. Dan kan je vooruit namelijk barsten en dan ben je nog verder van huis.

Winterbanden

Winterbanden zijn het meest bekende auto onderdeel voor de vriesperiode. De banden van een auto zijn extreem belangrijk, omdat dit het enige contact is dat je met het wegdek hebt. Ze bieden dan ook meer grip met koude temperaturen omdat het water afgevoerd wordt. Vanaf temperaturen onder de 7 graden Celcius, hebben ze meer grip van zomerbanden. Niet alleen op een besneeuwd wegdek, maar ook als het geregend heeft. En laat dat laatste nu net in Nederland veel voorkomen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *