auto verkopen

Auto verkopen particulier

Een auto verkopen particulier en zonder ondernemers is nog steeds goed te doen zelfs ondanks de huidige crisis. Het verkoop van auto’s is wellicht wel iets gedaald maar dat houdt niet in dat een auto verkopen particulier niet meer mogelijk is. Je moet alleen de juiste methodes hanteren om dit doel te bereiken en om de prijs te krijgen die het beste bij jouw auto past.

auto-verkopen-particulier

Zelf auto verkopen particulier

Je wilt zelf je auto verkopen particulier en vrijblijvend. Je wilt dus niet aan een bedrijf vastzitten of een lagere deal krijgen omdat de koper zelf nog winst wilt maken op jouw auto. een particuliere koper en een particuliere verkoper is dus de door jou gekozen methode.

Om dit te doen moet je wel zelf veel handelingen in eigen handen nemen, zo moet je als je een auto verkopen particulier aanpakt ervoor zorgen dat de auto in een staat verkeerd. Hiermee bedoelen we dus dat een auto die schoon van binnen en glanzend en blinkend van buiten een betere kans heeft op de particuliere automarkt dan een auto die vol ligt met oude verpakkingen van de huidige gebruiker en onder de spinnenwebben zit.

Ook komt het papierwerk voor je eigen rekening als je een auto verkopen particulier wil aanpakken. Echter is dit niet altijd erg veel werk, maar je moet wel rekening houden met openstaande belastingen en verzekeringen die je tijdig moet afronden.

Online auto verkopen particulier

online-auto-kopenEen auto verkopen particulier kun je ook online doen, dan maak je wellicht wel gebruik van een derde partij die je moet betalen voor een goede advertentie, maar deze website zal zich verder niet bemoeien met de deal of een deel van de winst opeisen zodra de deal gesloten is. De verkoop blijft dus in je eigen hand en jij beslist over wie wel en niet langs mag komen om jouw auto te bezichtigen.

Auto verkopen particulier en zonder problemen

auto-verkopenEen auto verkopen particulier komt echter soms wel met een aantal problemen die je zelf moet afhandelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat een koper aan de deur komt om de auto te bekijken en wellicht om een testrit te maken. Je hoort steeds vaker over auto’s die op deze methode gesloten worden. Wees dus niet goedgelovig en houdt er rekening mee dat je de persoon die langskomt niet kent en dus niet volledig vertrouwen kan.

Als de koper geen kwaad in de zin heeft zou een auto verkopen particulier geen probleem zijn, mocht de koper wat fel of agressief reageren op zorgvuldig gedrag wees dan goed op je hoeden en zorg ervoor dat de koper altijd de sleutels in de auto laat en uitstapt. Vervolg pak jij de sleutels en stap je zelf altijd als laatste uit.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *