auto verkopen

Van A naar B, zonder eigen auto!

Het is voor sommige mensen onvoorstelbaar, maar er zijn genoeg mensen in Nederland die geen eigen auto hebben. Dat kan financiële redenen hebben, maar het kan ook vanwege gezondheidsproblemen gebeuren dat iemand niet meer bevoegd is om auto te rijden, en dus geen auto heeft. Wellicht rijd je al jaren rond in je eigen auto, maar ben je hier plots niet meer toe in staat. Lees hier een aantal alternatieven waardoor je nog steeds gemakkelijk van A naar B kunt, zonder eigen auto.

Auto huren

Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om een auto enkel voor één dag te huren. Hierdoor betaal je geen kosten voor de aanschaf of onderhoudskosten zoals een APK keuring. Bij Quality Car Rent huur je bijvoorbeeld al een Toyota Aygo vanaf €24,95 per dag. Het is vooral gemakkelijk wanneer je naar afgelopen plekken wil gaan, waar geen bus- of treinstation is. Dan is een auto toch vaak de enige optie. Ben je wel bewust van de afspraken waar je voor tekent bij het huren, zo zijn er verschillende voorwaarden over bijvoorbeeld de benzinekosten. Check dit even, dan kom je niet voor grote verrassingen te staan.

Familie & vrienden

Deze optie is waarschijnlijk maar in een aantal gevallen handig, maar vraag je naasten familie en vrienden om hulp. Wellicht is er iemand die jou wil ophalen of wegbrengen, waardoor je toch weg kunt. Indien het om dagelijkse ritjes gaat, kun je natuurlijk ook een kleine vergoeding aanbieden. Of biedt aan om een keer te tanken voor ze. Zo betaal je enkel voor de variabele kosten van een auto en niet voor de dure aanschaf- of onderhoudskosten.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer blijft ook altijd een goede optie, voor mensen zonder auto. Bekijk online waar je naartoe wil, welke bus of trein je moet hebben en hoe laat die rijdt. Zo kun je precies je route plannen en kom je op het juiste moment aan op locatie. Het is voordelig om met het openbaar vervoer te gaan, omdat je alleen betaalt voor de ritten die je maakt. Er zijn bijvoorbeeld geen onderhoudskosten! Sommige mensen dragen het argument aan dat het openbaar vervoer zo duur is tegenwoordig. Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in, het is ook aan de prijs. Maar er zijn een aantal trucjes om dit te omzeilen:

  • Houd acties en aanbiedingen in de gaten. Zo zijn er bij de Kruitvat en Etos regelmatig acties waarbij je voor bodemprijzen dagkaartjes voor de trein kunt kopen.
  • Bekijk de voordeelkaarten van de NS. Het kan voordelig zijn een voordeelkaart af te sluiten voor extra korting, als je bijvoorbeeld buiten de spitsuren reist.
  • Schaf een OV-chipkaart aan. Als je met de trein reist, moet je elke keer als je een papieren kaartje koopt een toeslag van €1,- betalen.

Pak de fiets

Natuurlijk is dit niet altijd van toepassing, zeker niet als je ver weg moet. Maar pak eens wat vaker de fiets, zoals met het boodschappen doen. Fietsen zorgt ervoor dat je fit en in beweging blijft. Daarnaast draag je bij aan een beter milieu doordat je niet met de auto of het openbaar vervoer reist.

Er zijn dus genoeg redenen om op een andere manier te reizen, dan met je eigen auto. Overweeg je keuze nog eens, en maak een switch!

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *