Zo blijf je fit op kantoor!

By   24 augustus 2016

Een kantoorbaan staat bekend als het meest ongezonde beroep ter wereld. Je zit acht uur lang op een stoel, hebt weinig beweging of er hangt een hoog snack gehalte. Probeer deze ongezonde gewoontes te doorbreken en blijf – dankzij je kantoorbaan – fit en gezond! Misschien is dit niet makkelijk, maar er zijn een aantal manieren om je ongezonde gewoontes op kantoor af te leren.

Keep on moving

Doordat je in principe 8 uur achter je computer doorbrengt, beweeg je amper tot weinig. Probeer jezelf aan te wennen om wat vaker achter je bureau vandaan te komen. Dit kan al door regelmatig drinken te halen, voor jezelf en je collega’s. Daarnaast kun je in de pauze even gaan wandelen of af en toe met de rokers mee voor wat frisse lucht (nouja, fris.. ). Een fitnessruimte in je kantoorpand? Dan heb je geluk! Plan voor of na je kantoordag een uurtje fitness in. Frame21 uit Roosendaal is een goed voorbeeld. Bijzonder aan dit pand is dat je verschillende kantoorruimtes kunt huren, zo creëer je flexibele werkplekken en kun je gebruik maken van verschillende faciliteiten. Neem eens een duik in de ballenbak, plan een fitness uurtje of neem wat vaker de trap in plaats van de lift. Wist je dat je ook je buik- en beenspieren kunt trainen achter je bureau? Bijvoorbeeld door je benen te liften en weer naar de grond te laten zakken. Als je dit ieder uur 10 keer doet, heb je toch gesport!

Gezond eten

Gezond eten is altijd een lastig dingetje op kantoor. Op maandag is er iemand jarig, op dinsdag gaat er iemand stoppen en zo is er iedere dag wel een reden voor een borrel. De ene keer is het taart, de andere keer is het een andere snack. Leer dus nee te zeggen, ook tegen de bitterballen op de vrijdagmiddagborrel! Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf niet laat verleiden door allerlei lekkernijen uit de kantine. Neem je eigen gezonde lunch mee en zorg dat je genoeg bij hebt. Een paar extra stukken fruit zorgen er net voor dat je de verleiding kan weerstaan en met je hand uit de snoeppot kunt blijven. Een andere tip is om deze snoepjes te vervangen door groente snacks of stukken fruit. Een stuk gezonder en dan is het minder erg als je iedere dag een paar keer naar de snoeppot grijpt.

Roadtrippen door Nederland? Wie wil dat nou niet!

By   22 augustus 2016

Roadtrippen is al jaar en dag een populaire manier van vakantie vieren. Vaak denk je dan aan Route 66 in Amerika of Great ocean road in Australië, maar ook dichtbij huis kun je een geweldige roadtrip maken. Of je nu met je eigen auto rijdt of een wil auto huren, wij zetten de mooiste autoroutes door Nederland voor je op een rijtje. Deze routes zijn ieder voor zich al prachtig, maar ook goed te combineren. Zo kun je meerdere routes maken en zo geniet je optimaal van je vakantie.

Deltawerken route

Het pittoreske Zeeland heeft veel te bieden. Rijd met je huurauto langs mooie vissersdorpjes, havenstadjes en natuurlijk de Deltawerken. Wil je over dat laatste meer weten? Breng dan ook een bezoekje aan Neeltje Jans. Dit informatieve park is gemaakt om bezoekers kennis te delen over de watersnoodramp in 1953. De E312 is een de weg naar het dorpje Yerseke en Veere. Hier zie je veelal oesterkotters die dagelijks uitvaren. Zit de dag erop? Ga voor een hapje en drankje naar het levendige Vlissingen of Middelburg.

Het noorden van de Veluwe

Dankzij deze prachtige natuurroute zie je al het moois wat de Veluwe te bieden heeft. Rijd langs de steden: Nunspeet, Vierhouten, Uddel, Apeldoorn, Ede en ‘t Harde. Stop tussendoor voor verschillende uitstapjes. Zo is het Nationaal Park de Hoge Veluwe onmisbaar en je kunt niet weg zonder daar een heerlijk wandeling te hebben gemaakt of een bezoekje aan het Kroller Muller museum te brengen. Maar ook Paleis ‘t Loo in Apeldoorn mag niet overgeslagen worden. Een koninklijk uitje!

Het land van Maas en Waal route

Naast het bekende nummer van Boudewijn de Groot, is het ook daadwerkelijk een prachtig stukje Nederland. Van Rhenen tot Wijk bij Duursteede, stop voor een kopje koffie of lekker broodje her en der. De Tuinen van Appeltern zijn een goede plek om het winterfestival mee te pikken eind november, waarna ze gesloten zijn tot het voorjaar. Wijk bij Duursteede is een oudhollands Vestigingsstadje waar je heerlijk rond kunt struinen.

Parkeren met een Smartcard

By   19 augustus 2016

Parkeren in een parkeergarage is op zich al erg makkelijk en veilig. Q-Park komt nu met een betaalsysteem dat parkeren en betalen nog gemakkelijker maakt: de Smartcard. Hoe werkt deze en wat zijn de voordelen? Wat kost de card en hoe kom je eraan? En belangrijk: waar kun je er mee terecht?

Parkeren met de Smartcard

In de onlangs verschenen Nationale Parkeertest komen de parkeergarages van Q-Park uitstekend uit de bus. Met name parkeren in Groningen scoort erg hoog. De beste parkeergarage van Nederland zijn, betekent toch heel wat? Maar ook de overige talrijke parkeerlocaties kunnen de goedkeuring wegdragen van de onderzoekers van Detailhandel Nederland die de test hebben gedaan. De grote aanbieder van parkeerfaciliteiten streeft echter altijd naar verbetering van zijn diensten en daarom heeft men onlangs een Smartcard geïntroduceerd die een gang naar een betaalautomaat of het gebruik van een credit card om af te rekenen na een bezoek overbodig maakt. Maar er is meer.

Achteraf betalen

De houder van deze gratis aan te vragen Smartcard betaalt aan het eind van de maand automatisch zijn parkeergelden. De factuur is via de website van de firma online te bekijken. Er zijn geen transactiekosten. Integendeel: de klant spaart voor elke uitgegeven euro een punt – ook wel Kortingseuro genoemd – voor besteding in het spaarprogramma van de onderneming. In de Q-Parks webshop staan volop merkartikelen die met kortingen tot wel vijftig procent aan te schaffen zijn als er voldoende punten zijn vergaard.

Direct in- en uitrijden

De Smartcard in de praktijk is beslist een uitkomst voor een zeer efficiënt gebruik van een goede en veilige parkeergarage. Na het parkeren houdt de klant zijn Smartcard tegen de terminal en de slagboom gaat vervolgens open. Er is niet langer contant geld of een betaalpas nodig. Uit een parkeergarage rijden is nog nooit zo makkelijk geweest. Het aantal parkeergarages waar de Smartcard al werkte, is onlangs uitgebreid. Zo kunt u er nu ook mee parkeren in Groningen. Op de website is een overzicht te zien van de vele locaties waar het systeem al in werking is gesteld. Het is de bedoeling dat alle parkeergarages van de firma binnen afzienbare tijd operationeel zijn voor het gebruik van deze slimme betaalwijze.

Vraag de Smartcard nu gratis aan!

Tips voor zzp´ers

By   18 augustus 2016

Degene die vaak een onderneming starten; zzp’ers. In sommige gevallen wordt tijdens de studie al een onderneming gestart, weliswaar op kleine schaal, maar het begin is er. In deze situatie begin je vaak als zzp’er. Je neemt kleine opdrachten aan, vervaardigt producten of levert diensten. Maar ook mensen die geen uitdaging meer zien in hun werk, of juist een gat in de markt vinden starten, nog steeds, vaak als zzp’er. Als zzp’er ben je vrij en werk je voor jezelf. Je bent eigen baas. Voor menig mens is dit de ideale situatie, toch kan niet iedereen daar even goed mee om gaan. In dit artikel komen een aantal tips aan bod. Van simpele tips om op tijd te beginnen tot financiën.

Belangrijke klanten zorgen voor de grootste omzet

Ken je de 80/20 regel al? 20% van je klanten leveren in de meeste gevallen 80% van je omzet op. Deze regel klinkt misschien logisch, toch hebben veel ondernemers er moeite mee. Belangrijk om te weten is welke klanten nu echt toegevoegde waarde bieden. In veel gevallen is er een bepaalde doelgroep, die voor de meeste omzet zorgt. Door hier onderzoek na te doen kun je na verloop van tijd potentiële klanten die niet in deze groep vallen afwijzen. Het klinkt natuurlijk raar, klanten afwijzen, toch is dit vaak de beste oplossing.

Doe waar je goed in bent

Ook dit zul je vast al wel eens gehoord hebben; doe datgene waar je goed in bent. Wanneer je met potentiële klanten in contact komt moeten zij binnen een paar minuten weten wat jouw toegevoegde waarde is. Wat heeft de klant aan jouw product of dienst? Door datgene te doen waar jij als ondernemer in excelleert zullen nieuwe klanten niet snel op zich laten wachten. Je doet er goed aan om niet altijd in te gaan op het leveren van een extra dienst of product wanneer je van jezelf weet dat je hier niet goed in bent.

Stuur direct een factuur

Zodra je een product of dienst hebt geleverd aan een klant is het verstandig om direct een factuur te sturen. De vastgestelde betalingstermijn gaat namelijk pas in wanneer de factuur verstuurd is. Wanneer je te lang wacht met het sturen van facturen kan dit negatieve gevolgen hebben voor je financiële situatie.

Verstuur een vriendelijke herinnering

Heeft een klant niet binnen de betalingstermijn betaald? Ga dan geen boze herinnering versturen. In de meeste gevallen is er wat mis gegaan bij de administratie. Wellicht is de factuur op een stapel beland of zijn er problemen met de mail en is de factuur niet ontvangen. Een vriendelijke herinnering zal er voor zorgen dat de klant eerder geneigd is te betalen.

 

Zorg dat je administratie op orde is

Voor de een is het een noodzakelijk kwaad, voor de ander is het overzicht. (financiële) Administratie is erg belangrijk. Als de administratie niet op orde is, weet je ook niet wat je in huis hebt. Niet iedereen zit op cijfertjes te wachten maar toch is het belangrijk om de zaken goed op orde te hebben. Mocht je absoluut geen interesse hebben in het bijhouden van de administratie, kan het inhuren van een administratiekantoor de oplossing zijn. In veel gevallen bieden zij zzp administratie op maat aan en kun je in overleg bepalen of je zelf gedeeltelijk de administratie bijhoudt.

Tips voor een new born fotoshoot

By   17 augustus 2016

Tegenwoordig is het helemaal hot: een fotoshoot van je pasgeboren kindje. Ze zijn nog zo klein en vredig, waardoor veel kersverse ouders dit vast willen liggen. Mijn Facebook tijdlijn staat er vol mee. Extreem schattig om te zien natuurlijk, dus volkomen begrijpelijk dat ouders dit bijzondere moment vast willen laten leggen. Vaak bestaat een new born fotoshoot uit twee verschillende sessies. Eentje de baby nog in de buik en de tweede als het babytje net geboren is. Er zijn een paar belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden tijdens een new born fotoshoot.

Het geslacht

Wat is er leuker dan een paar blauwe of roze schoentjes op je buik tijdens de fotoshoot? Dit geldt natuurlijk voor de eerste fotosessie tijdens je zwangerschap. Of de letters van de naam van je ongeboren kindje. Het is dan natuurlijk wel handig dat je het geslacht al weet. Na 13 weken kan er al een 3D echo gemaakt worden voor een geslachtsbepaling. Zodra je dat weet, kun je op zoek naar inspiratie en een afspraak maken met een fotograaf!

Tijdstip

Het tijdstip van de shoot kan een belangrijke rol spelen. Zowel de leeftijd van de baby als het tijdstip gedurende de dag zijn van belang. Is een kindje net geboren? Dan krult deze zich vaak nog op, zoals hij/zij ook in de baarmoeder heeft gezeten. Dit kan een leuk effect zijn voor je foto. Daarnaast slapen baby’s veel overdag en zijn ze vaak het meest vredig net na een voeding. Het is dus belangrijk dat er goed afgestemd wordt wanneer de fotograaf komt voor een fotosessie. Zorg ook voor voldoende tijd wordt ingepland, je weet namelijk nooit van te voren in wat voor bui je kindje is.

Temperatuur

Als een baby net geboren is, lukt het ze nog niet om zelf hun temperatuur te regelen en warm te blijven. Ze krijgen het sneller koud en moeten met behulp van extra dekentjes of kleding vervolgens weer opwarmen. Zorg dus dat de locatie van de shoot – thuis of in een studio – lekker warm is. Hierdoor blijft het kindje lekker op de goede temperatuur en dus makkelijker vrolijk.

Geduld

Alles klopt: de ruimte is lekker warm, het kindje heeft net gegeten, alle details en spulletjes liggen klaar. En toch is het kindje onrustig. Een baby laat zichzelf natuurlijk niet sturen, geduld is dus belangrijk. Wacht tot het kindje weer rustig is voordat de shoot wordt voortgezet.

Stofzuiger kopen? Zo doe je dat

By   15 augustus 2016

Een stofzuiger kopen is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn namelijk zoveel verschillende merken en modellen, waardoor het kiezen zeer moeilijk wordt. In dit artikel geven we je een paar kooptips mee zodat je onmiddellijk de juiste aankoop doet. Voor meer informatie kan je steeds een kijkje nemen op Beste Stofzuiger Gids.

Energielabel, dé indicator

stofzuiger-labelElke stofzuiger heeft een energielabel. Hier staat eigenlijk alle informatie op die je moet weten bij je aankoop.

Alle labels starten bij A en lopen tot G. A betekent zeer goed en G eerder slecht. Zorg er dus voor dat je zoveel mogelijk in de buurt van het label A zit.

Het eerste label (in dit geval E) geeft het energieverbruik aan. Hoe dichter tegen A, hoe energiezuiniger de stofzuiger. In dit voorbeeld is er sprake van een stofzuiger die niet zo energiezuinig is.

Verder zie je ook nog het energieverbruik per jaar. Dit is iets minder belangrijk voor jou als consument.

Verder zie je ook nog het uitstootlabel. Hoe beter het label, hoe gezonder de lucht uitgestoten door het toestel. Iemand met een allergie kan dus beter een goed label kiezen.

Onder het vorige label staan de labels voor harde vloer en tapijt. Deze bepalen hoe goed de stofzuiger alles schoon zuigt.

Als laatste zie je ook nog het geluidsniveau van de stofzuiger, uitgedrukt in decibel (dB). Een stofzuiger rond de 65 dB is stil. De stofzuiger in het voorbeeld is dus zeer luid.

 

Hier waren enkele tips om een stofzuiger te kopen. Hopelijk ben je nu al wijzer en kan je er één uitkiezen.

Interessante legendes

By   11 augustus 2016

Beroemdheden kent iedereen eigenlijk wel. In Nederland zijn er een hele hoop te bekennen. Deze worden ook wel BN’ers genoemd. In het buitenland worden dit celebrities genoemd. Maar welke beroemdheden uit het buitenland zijn nu echt interessant?

Muhammed Ali

Op 17 januari in 1942 wordt Cassius Marcellus Clay ook wel Muhammed Ali genoemd, geboren in Louisville. Op 18 jarige leeftijd begon hij met bokswedstrijden. Na drie jaar had hij al 19 overwinningen op zijn naam staan waarvan vijf op knock-out. Tijdens het gevecht van het jaar tegen Doug Jones werd enorm hard gevochten. Uiteindelijk won Ali en kon hij zich opmaken voor zijn gevecht tegen Henry Cooper. Henry zorgde er voor dat Ali in de vierde ronde viel door een krachtige linkerhoek. Even later viel Henry echter uit vanwege een te diepe snee boven zijn oog. Door de verdiensten van al zijn wedstrijden mocht Ali tegen Liston boksen voor het titelgevecht. Na de Vietnam oorlog ging Muhammed Ali verder met boksen en zou hij meerdere wedstrijden winnen. In alle delen van de wereld is Muhammed Ali nog steeds populair. Zo zijn er diverse spullen te koop zoals een Muhammed Ali t-shirt.

Mike Tyson

In 1966 wordt Michael Gerard Tyson geboren in Brooklyn, New York. Deze later legendarische bokser groeide op in de getto van Brooklyn. Toen Mike 2 jaar was verdween zijn vader spoorloos uit zijn leven. Daarnaast overleed zijn moeder toen hij zelf 16 jaar oud was. Door deze omstandigheden kwam Mike of het criminele pad terecht en belande hij meerde keren in de jeugdgevangenis. Later groeide hij op met zijn coach als vader figuur, hierdoor werd hij op het rechte pad gebracht. Tijdens zijn amateur periode won hij 24 van de 21 wedstrijden. Op 18 jarige leeftijd begon hij aan zijn profcarriére. Een paar jaar later in 1986 veroverd hij de titel van zwaargewicht kampioen. Mike was tevens de jongste ooit die dit op zijn naam mocht schrijven. Later zou Mike Tyson meerder gevechten winnen maar ook verliezen. Ook bijt hij een oor af bij een tegenstander, mede hierdoor is hij zo bekend geworden.

Bruce Lee

Bruce Lee geboren op 27 november 1940 in het ziekenhuis van San Francisco is een Chinese Amerikaan die later tot legende bestempeld zal worden. Door zijn ouders wordt hij Lee Yun Fan genoemd maar in zijn geboorteakte kwam Bruce Lee te staan. Bruce groeide op in Hongkong waar veel bendes actief waren. Bruce begon samen met vrienden ook een bende en begon met het beoefenen van kungfu om zich te kunnen verdedigen. Omdat hij meerdere malen in de problemen kwam werd hij door zijn ouders naar familie in Amerika gestuurd. Hier leerde hij ondertussen jonge studenten kungfu om wat geld te verdienen terwijl hij op school zat. Later opende hij een eigen kungfu school en later nog een. Bruce werd echter pas beroemd doordat hij in een serie genaamd: The Green Hornet, speelde.

Muziek in je interieur

By   4 augustus 2016

Voor de gemiddelde muziekliefhebber is het heerlijk om items uit de muziekwereld ook in je interieur te verwerken. Maar daar zijn verschillende opties voor! Het ene item is makkelijk en goedkoop toe te voegen aan je interieur, de ander kost wat meer, is groter en valt meer op.

De piano

De piano is een typisch muzikaal interieurstuk dat thuishoort in de huiskamer van een muzikant of muziekliefhebber. Om zelf op te spelen, maar ook om als decoratie. De piano heeft een klassieke en stijlvolle uitstraling en biedt naast de mogelijkheid om er op te spelen, ook de ruimte voor andere accessoires. Zo is de bovenkant van de piano uitermate geschikt om te gebruiken als plankje. Zet er leuke vaasjes, plantjes of andere leuke huiselijke producten op. Ga je verhuizen en ben je bang dat het lastig is om de piano mee te nemen? Niets is minder waar, Herrmansch zorgt ervoor dat de piano snel en gemakkelijk naar je nieuwe adres wordt gebracht.

LP speler

Te weinig plek in je interieur voor een piano? Kies dan voor een kleiner maar een net zo muzikaal item: de platenspeler. Als het een werkende is, is het natuurlijk helemaal perfect en kunnen LP’s prima worden afgespeeld. Kies voor een retro platenspeler, of juist een moderne. Tegenwoordig zijn ze er in allerlei soorten, maten, kleuren of zelfs in een koffertje. Daarnaast hebben LP hoezen vaak een vintage uitstraling en komen deze daarmee bijvoorbeeld goed tot hun recht als poster aan de muur.

Gitaar aan de muur

De gitaar is een tof muziekinstrument voor aan de muur. Of je nu kiest voor een stoere elektrische of akoestische gitaar, een banjo of juist een klassieke viool. Groot of klein, kies voor iets dat goed bij de rest van het interieur past. Wanneer je de gitaar niet alleen als decoratie gebruikt, maar er ook daadwerkelijk nog op speelt, is het slim om de gitaar bijvoorbeeld met plakstrips te bevestigen. Zo is het makkelijk om hem te pakken en te spelen, en daarna weer aan de muur terug te hangen waardoor hij als decoratie dient.

Muziek in de kinderkamer

Vaak vinden ouders het belangrijk dat hun kind opgroeit met muziek. Maar naast dit feit is het natuurlijk ook gewoon erg leuk om dit in de kinderkamer te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan drums aan de muur als planken, zo kun je daar leuk boekjes op leggen of ander speelgoed. Kies dan wel voor een ouder goedkoop exemplaar, want hij is daarna niet meer bespeelbaar. Of kies voor een simpelere optie en schilder een notenbalk op de muur. Zo heeft je kind een levensechte notenbalk om te oefenen en zo kennis te maken met de wereld van muziek!

Kies voor iets dat goed bij jezelf en bij je huidige interieur past en dan zijn er meer dan genoeg opties om je interieur een muzikale uitstraling te geven!

De studenten intro’s komen er weer aan

By   2 augustus 2016

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur en voor kersverse studenten betekent dit maar één ding: de studenten intro’s komen er weer aan! Wat een studenten intro precies is en wat je je moet voorstellen van een introductieweek voor studenten, lees je op deze pagina. Zeker als je dit schooljaar zelf gaat beginnen met studeren en niet zo goed weet wat je moet verwachten van jouw intro, is de informatie op deze pagina interessant voor jou.

Wat is een studenten intro?

Een studenten intro is een dag of een week om kennis te maken met het studentenleven in een bepaalde stad. De meeste intro’s worden georganiseerd door studentenverenigingen, maar studieverenigingen of zelfs opleidingen kunnen ook studentenintroducties organiseren. Je leert niet alleen de stad kennen waar je na de zomervakantie gaat studeren, maart leert ook andere studenten kennen die dat jaar gaan beginnen met studeren en je komt eventueel al wat te weten over de opleiding die je gaat volgen. Overigens draait de dag of de week vooral om lol maken, dus zie het vooral niet als een saaie voorlichting.

Een studenten introductie: wat kun je verwachten?

Een studenten introductie bestaat meestal uit vaste elementen, zoals leuke opdrachten, gezellige mensen om je heen en shotjes. Je leert mensen kennen door opdrachten met elkaar te doen, je slaapt vaak samen in een tent of in een complex om elkaar nog beter te leren kennen en overal waar je bent worden shotjes, wijn en bier gedronken. Heb je een opdracht goed gedaan, dan kun je dit bijvoorbeeld vieren met een shotje Dropshot drank. Heb je een opdracht verloren, dan vier je dit ook met een shotje of biertje. Heb je eigenlijk niets te vieren, dan wordt er alsnog een fles drank opengemaakt om gezellig samen te drinken. Bereid je maar goed voor, want tijdens de studentenintroducties leer jij te zuipen als een echte student.

Veel drank, gezelligheid en opdrachten

Wat je precies gaat doen tijdens jouw studentenintro, is geheel afhankelijk van de opleiding die je gaat doen, de studievereniging die jou intro organiseert en/of de studentenvereniging die jouw opleiding gaat doen. Ook verschillen de intro’s per stad, want in Nijmegen gaat het er bijvoorbeeld heel anders aan toe dan in Utrecht of Amsterdam. Het is dan ook moeilijk te zeggen wat je precies gaat doen tijdens je intro, maar je kunt je in ieder geval voorbereiden op veel drank, gezelligheid en grappige opdrachten.

Ontdek de stad Amsterdam per fiets

By   2 augustus 2016

Als hoofdstad van Nederland staat Amsterdam ook meteen bekend om zijn traditionele Hollandse infrastructuur. Toeristen en locals verplaatsen zich allemaal op de fiets door de stad, en dat is niet voor niets. De mooiste gedeeltes van Amsterdam zijn het beste bereikbaar wanneer u fietst: de wereldberoemde grachtengordels, de kleine steegjes van de negen straatjes en de prachtige parken in de stad. Bovendien is het simpelweg de snelste manier om uzelf te verplaatsen door de stad. U hoeft maar een kwartier te fietsen om vanaf het centraal station het bekende Museumplein te bereiken, en u kunt meteen een scenische route langs de prachtige grachtengordels meepikken. Alle andere grote bezienswaardigheden in de binnenstad zijn ook makkelijk te bereiken en zullen vaak binnen twintig minuten te bereiken zijn.

Een fietstocht door de stad

Aan de rand van de binnenstad is het heel eenvoudig om uw auto te parkeren in Amsterdam. U kunt hier uw auto kwijt en vervolgens op de fiets stappen om de stad op de meest authentieke manier te leren kennen. U hoeft niet ver te fietsen voordat u bij het eerste museum of winkelgebied bent. Wanneer u zelf niet precies weet waar u moet beginnen of juist een sportieve uitdaging aan wilt gaan kunt u er ook voor kiezen om een fietstocht door de stad te maken. Ook wanneer u houdt van een tocht door een natuurgebied zijn er genoeg mogelijkheden. Aan de rand van de binnenstad zijn er meerdere parken en natuurgebieden te vinden zoals het Amsterdamse Bos en het meer centraal gelegen Vondelpark.

Het beste vervoersmiddel voor de hoofdstad

De fiets is het beste vervoersmiddel om de hoofdstad mee te verkennen. Er zijn overal ruime fietspaden aangelegd en u kunt op iedere hoek uw fiets veilig stallen. Alle grote bezienswaardigheden worden altijd duidelijk aangewezen door bewegwijzering, dus u hoeft zich ook geen zorgen te maken dat u de weg kwijt raakt. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om vrij rond te fietsen door de stad om maar te zien waar u terechtkomt. Op deze manier vindt u de leukste eettentjes, winkels en markten waar voornamelijk de locals van de stad op af komen. Bent u geïnspireerd om Amsterdam per fiets te verkennen? Zoek dan voorafgaand aan uw bezoek aan Amsterdam uit wat de mooiste fietsroutes zijn. Wanneer u besluit om niet uw eigen fiets mee te nemen is het verstandig om van tevoren te bekijken wat de mogelijkheden voor fietsverhuur in Amsterdam zijn.