Hoe stimuleer je je debiteuren om te betalen

By   17 mei 2018
Stimuleer de debiteur!
Debiteuren aanzetten tot betalen? Dat is lastig, toch? Vooropgesteld; debiteuren die (veel) te laat hun factuur voldoen, kosten geld. Het monitoren van het betaalgedrag van klanten is daarom erg belangrijk. Kun je debiteuren aanzetten tot betalen? Ja, dat kan!

Ken je klant

Het kennen van de klant is belangrijk, en dan met name weten hoe het betaalgedrag is én of er bereidheid is om vlot te betalen. Soms kan er een reden zijn om niet (tijdig) te betalen. Als je die reden kent, dan is het zaak die blokkade weg te halen. Is de bereidheid er wel om tijdig geld over te maken, maar blijft de debiteur toch in gebreke? Doe dan iets! Herinner de klant aan de openstaande nota en stuur later een aanmaning. Het moet nooit zo zijn dat de klant simpelweg niet meer weet dat er nog betaald moet worden. Het sturen van een herinnering kan vaak al stimulerend werken. Er zijn ondernemers die zelfs wachten met betalen tot er een herinnering in de bus valt.

Betalingstermijn

De meeste ondernemers weten na verloop van tijd precies welke klant snel, minder snel of altijd te laat betaalt. De groep die steevast te laat is, verdient extra aandacht. Soms is benadering van deze klant met een dosis humor maar wel altijd met tact al voldoende om ze voortaan op tijd te laten betalen. Dat kan door bijvoorbeeld op grappige en subtiele wijze melding te maken van een kortere betalingstermijn. Het is altijd beter dan maar weer lijdzaam afwachten of de nota (vee) te laat voldaan wordt. Aan de andere kant is duidelijkheid ook een stimulans richting debiteuren om toch maar te betalen. Laat de klant weten wat de betalingstermijn is en wat de gevolgen zullen zijn als die overschreden wordt. En handel! Zorg dus dat er direct na het verstrijken van de betalingstermijn ook daadwerkelijk een herinnering gestuurd wordt.

Manieren van betalen

Gemak dient de mens en dus zullen klanten vaak sneller betalen als de betaalopties duidelijk en eenvoudig zijn. Geef op de nota aan op welke manieren er betaald kan worden of vraag klanten op welke manier ze het liefst hun nota willen voldoen. Helpt het aanzetten van debiteuren tot betalen niets en lappen klanten stelselmatig alle afspraken aan hun laars? Laat het er dan niet bij zitten en vraag je vooral af of je in de toekomst nog wel zaken met deze klant wilt doen. Want: is een niet-betalende klant wel een klant? Laat bedragen bovendien nooit te hoog oplopen en schakel uiteindelijk een partij in die het geld alsnog voor je kan incasseren.

Wat een uitzendbureau kan bieden in de bouw

By   8 mei 2018

De bouwsector is een van de grootste en populairste in de huidige maatschappij – en dat is ook maar normaal. Zonder deze sector zouden we geen huizen hebben om in te wonen en geen bedrijfsgebouwen om in te werken! Dat is dan ook waarom heel veel mensen kiezen voor een opleiding in de bouw en vervolgens op zoek gaan naar een job waar ze zelf voldoening uit halen én de gemeenschap een plezier mee kunnen doen.

Natuurlijk is die zoektocht naar een goede job niet altijd eenvoudig, juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Gelukkig bestaat er een manier om sneller en efficiënter je droomjob te vinden: door middel van een uitzendbureau, zoals Vakmasters.

De meerwaarde van een uitzendbureau

Een job zoeken is in essentie dan wel eenvoudig (je moet gewoon lang genoeg zoeken en solliciteren tot je precies de baan hebt die je wilt) in de praktijk kan het wel eens een lastige kwestie zijn. Beroep doen op een uitzendbureau is dan ook een handige manier om die opdracht wat eenvoudiger te maken. De voordelen:

Een uitzendbureau geeft je een duidelijk beeld van de beschikbare jobs

Eerst en vooral is het vinden van een job door middel van een uitzendbureau eenvoudiger omdat je een overzicht hebt van de beschikbare banen. Als je op je eentje een job zoekt, dan kan het door de overvloed aan vacatures soms moeilijk zijn, als niet onmogelijk, om het bos door de bomen te zien. Een uitzendbureau creëert orde in de chaos en helpt je bij het vinden van je ideale baan.

Een uitzendbureau houdt rekening met jouw situatie

Daarbij gaat men in een dergelijk bureau op zoek naar de perfecte job op basis van jouw gegevens: je woonplaats, je specialisatie, je verwachte loon en nog veel meer factoren. Op die manier verlies je nog minder tijd aan het zoeken van een goede baan in de bouwsector en kan je sneller aan de slag.

 

Een uitzendbureau geeft je belangrijk advies

Ten slotte kan je bij een dergelijk bureau zeker zijn van gedegen advies in verband met het vinden en houden van jobs. Wat je precies kan verwachten binnen een bepaald bedrijf, wat hun verwachtingen zijn en nog veel meer vragen krijgen een duidelijk antwoord als je vertrouwt op een uitzendbureau als Vakmasters. En dat zal het plezier dat je uit je werk haalt én de tevredenheid van je werkgever zeker positief beïnvloeden!

Wat maakt een stukadoor uniek

By   8 mei 2018

De stukadoor is een van die specialisten die een essentiële rol spelen bij het creëren van een comfortabele, goed geïsoleerde en gezellige woning. De stukadoor heeft heel wat in zijn takenpakket, maar veel mensen denken dat het een bouwspecialist is zoals een ander. Toch wordt al snel duidelijk dat een stukadoor echt uniek is, zowel op het vlak van vaardigheden als werkwijzen.

Wat maakt een opleiding stukadoor nu precies zo populair? Een vraag die een duidelijk antwoord behoeft!

Wat een stukadoor uniek maakt

De stukadoor bestaat als beroep al erg lang, en dat is ook maar normaal; het gaat om een beroep dat onmisbaar is bij het afwerken van een woning. Maar wat onderscheidt een dergelijke specialist nu van andere?

1. Een stukadoor brengt stucwerk aan

Eerst en vooral, en zoals de naam zelf al een beetje verklapt, houdt een stukadoor zich bezig met pleister- en stucwerk in gebouwen. Het stukwerk is eigenlijk wat de muren en wanden hun basis geeft en kan zowel dienen als functioneel onderdeel of als verfraaiing van de muur.

2. Een stukadoor is erg creatief

Vaak wordt de bouwsector gezien als een branche waar wiskundige nauwkeurigheid en louter functioneel denken de basis van vormen. Hoewel dit natuurlijk voor een groot aandeel waar is, komt er toch ook vaak heel wat creativiteit bij kijken. De stukadoor is het perfecte voorbeeld van een bouwspecialist die beide vaardigheden moet combineren. Creativiteit is vooral belangrijk bij het plaatsen van stuc en pleister als decoratief middel.

3. Een stukadoor gebruikt heel wat gereedschap

Hoewel het verwerken van stuc of pleister in een muur een eenvoudige opdracht mag lijken, is dat niet altijd het geval. Er is heel wat precisie voor nodig, én het juiste gereedschap. Tools zoals een pleisterspaan, die gebruikt wordt om de stuc of pleister open te smeren tegen de wand, en een paleerijzer, dat vooral zijn nut bewijst bij het uitvoeren van fijnere stucwerker, behoren onder andere tot de gereedschapskist van de stukadoor.

 

De stukadoor, onmisbaar bij het afwerken van een woning

Elke woning heeft nood aan een betrouwbare basis, en dat is waar een stukadoor voor kan zorgen. Door het juist toepassen van het nodige gereedschap en het nauwkeurig plaatsen van pleister of stuc wordt een betrouwbare basis gelegd voor de rest van de inrichting van een woning. Wil je daar zelf voor kunnen zorgen, dan is een opleiding stukadoor zeker en vast iets voor jou!

Een taart met de perfecte afwerking

By   8 mei 2018

Een taart bakken, sommigen mensen halen daar hun ontspanning uit, en terecht. Vanuit een paar ingrediënten en die goed te combineren kan jij een overheerlijke taart maken. Steeds vaker gaat het niet alleen om de taart, het gaat ook om de afwerking ervan. Denk bijvoorbeeld aan de versieringen, en de taartdoos. Als deze onderdelen ook kloppen, dan is de taart eigenlijk perfect. Een taart bakken doe je omdat daar een reden voor is, en meestal is dat een feestelijke reden dus moet het er ook feestelijk uitzien. Zo krijg je bij het geven van de taart een lach op het gezicht bij de ontvanger.

Ook functionaliteiten

De taartdoos moet er niet alleen mooi uitzien, het heeft ook een bepaalde functionaliteit als het gaat om bijvoorbeeld het vervoer. Als jij een taart voor iemand anders hebt gebakken, dan wil je dat deze op een goede manier wordt vervoerd. Een taartdoos kan hier prima voor zorgen. Je kunt de taart erin leggen, de doos dichtdoen en goed afsluiten. Zo kan je de taart op een veilige manier vervoeren naar zijn bestemming, en kunnen de mensen daar beginnen met genieten van de heerlijke smaak die de taart heeft.

De aankoop

Je komt natuurlijk niet zomaar aan een taartdoos, die je moet je wel even aanschaffen. Nu zijn er verschillende manieren om aan zo’n doos te komen. Je kunt kijken wat de online mogelijkheden zijn, je kiest dan vooral voor het gemakt, maar je kunt ook naar de winkel gaan. Hier kan je goed kijken wel maat je nodig hebt voor de taartdoos en weet je meteen zeker dat je de juiste hebt aangeschaft.

Veel taarten bakken

Omdat de dozen niet zo duur zijn kan je er een hoop aanschaffen. Het is dus mogelijk om de komende periode weer veel taarten te bakken en ze er ook mooi uit te laten zien tot ze op de locatie zijn waar die taart heen moet.

Omega horloge

By   8 mei 2018

 

Een van de oudste en meest bekende horlogemaker ter wereld: Omega. Opgericht in 1848 in Zwitserland en nu een van de grootste merken wat betreft horloges. Het merk heeft zelfs een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis. Zo hadden de astronauten van Apollo 13 een Omega horloge. Deze gaf ze precies de goede timing zodat zij weer veilig op de aarde te komen.

 

Verder is de Omega horloge ook bekend van de films, met name James Bond. In elke film is James Bond namelijk te zien met een Omega “Seamaster”.

 

Ervaar dit met je eigen Omega Horloge

Wetende wat Omega voor belangrijke rollen heeft gespeeld in zowel geschiedenis als in films, geeft natuurlijk een goed gevoel. Het is namelijk bewezen hoe betrouwbaar en precies het uurwerk is en dat het horloge heel stevig is. Daarnaast is het ook bewezen dat de horloge heel stylish is doordat zelfs James Bond deze draagt.

 

Aanbod van Omega

Het aanbod bestaat op dit moment uit vier modellen: Constellation, De Ville, Seamaster, Speedmaster. Het verschil tussen de modellen zit voornamelijk in het uiterlijk van de horloge. Zo is de Constellation erg elegant en oogt klassiek, terwijl de speedmaster meer robuust en sportief oogt. Het uurwerk heeft echter bij elk model de zelfde kwaliteit (welke uiteraard uiterst hoog is).

 

Aankoop van een Omega Horloge

Omega heeft op dit moment de vier beste modellen die ze gemaakt hebben ter beschikking om online te bestellen. Het is natuurlijk erg gemakkelijk om een horloge online te bestellen maar echter is het verstandiger om naar een juwelier te gaan. Door het horloge bij een juwelier te kopen kunt U betere informatie krijgen. Daarnaast kunt U op die manier ook gelijk ervaren hoe het is om een Omega horloge te dragen.

 

Een ander (voor zichzelf sprekend) voordeel is ook dat U uw horloge meteen in handen heeft, en het niet aan een onbekend persoon hoeft toe te vertrouwen. Het is wel bekend dat er met bezorging pakketjes kapot gaan en dat is het laatste dat U met uw unieke horloge wilt.

 

Omega, Horloge, Seamaster, Omega Horloge

Omega horloge

Koffiebar huren

By   8 mei 2018

Barista kwaliteit koffie bij jou thuis

Voor koffie gezet door barista’s hoef je niet meer de deur uit. Je kan nu je eigen koffiebar huren voor bij jou thuis of voor op je evenement.

 

Koffiebar huren

Tijdens een evenement, feest of bruiloft koffie kunnen serveren van hoe kwaliteit is natuurlijk ideaal. Het huren van een koffiebar met gecertificeerde barista’s maakt dat nu mogelijk! De barista’s zijn gespecialiseerd in het maken van de beste koffie en latte art. Op deze manier geven ze uw gasten de beste koffie ervaring. Zo is het dan ook mogelijk om een heuse ‘foodtruck’ te huren om deze ervaring nog verder uit te breiden.

 

De beste koffiebeleving geef je door een koffiebar huren

Zoals eerder vermeld zorgt een koffie bar met barista’s voor een goede koffie beleving. Hier naast is het niet meer mogelijk om een foodtruck uit het festival beeld weg te denken. Het is dan dus ook mogelijk om een foodtruck te huren met barista’s! Zij zullen hierbij nog meer in staat zijn om een beleving te creëren.

 

Naast dat de barista’s gecertificeerd zijn in het maken van de beste koffie en latte art, zijn zij ook erg gastvrij. Dit is natuurlijk ook erg belangrijk om je gasten zich thuis en op hun gemak te laten voelen op het evenement. Hierdoor staan ze ook meer open voor de unieke belevenis die hun word geboden.

 

Festivals zijn niet compleet zonder koffie

Koffiebar, huren

koffiebar huren

Wat is er beter dan een festival beginnen met koffie? Door een koffiebar te huren kan je de festival gangers een ideale start geven door ze de beste koffie aan te bieden. Dit samen met een heuse foodtruck maak je het plaatje compleet. Verder is het geen probleem voor de barista’s om veel koffie te schenken! De foodtruck kan nog uitgebreid worden met een pagodetent. In combinatie met meer barista’s is het mogelijk om tot 1500 koppen koffie er uur te serveren!

 

Rado

By   8 mei 2018

Kwaliteit van een uurwerk wordt niet alleen bepaald door de nauwkeurigheid van het mechanisme, maar ook door het materiaal. Het materiaal is ontzettend belangrijk en zorgt ook voor het uiterlijk. Het in 1957 opgerichte, Zwitserse horlogemerk Rado legt de focus op het gebruik van innovatieve en esthetisch mooie materialen.

 

Gebruik van bijzondere materialen is het handelsmerk van Rado

Zoals de titel beschrijft is Rado continue bezig met het onderzoeken van nieuwe materialen om in hun horloges te verwerken. Voorbeelden van de materialen die gebruikt worden zijn: Hightech Keramiek, hard metaal en saffierkristal.

 

Aanbod in Rado horloges

Rado kent geen groot aanbod in verschillende horloges. Zo heeft het merk vijf horloges. De “Centrix” is hiervan de nieuwste. Het design lijkt wat klassiek maar het bijzondere zit hem in het feit dat het gedeeltelijk is gemaakt van saffierglas. Dit glas zorgt voor een rustige kijk op het uurwerk. Het horloge is verder uitgerust met een Quartz uurwerk, wat betekend dat het erg nauwkeurig is en dat de drager verzekerd is van een goed werkend horloge.

 

Naast statig en klassiek ook sportief

Het kleine aanbod van Rado bestaat veelal uit vrij statige maar wel elegante modellen. Echter is het model “Hyperchrome” meer sportief en zorgt weer voor een hele andere look. Het model heeft naast een uurwijzer en minutenwijzer ook een timer wat erg uniek is voor het merk. Rado heeft namelijk normaal gesproken erg elegante en statige horloges. Een chronograaf (timer) functie wordt dan ook gezien als sportief.

 

Het horloge is gemaakt van speciaal metaal en zorgt wederom voor een sportieve look. Een bijkomend voordeel hiervan is ook dat het horloge moeilijk kapot te krijgen is, wat natuurlijk erg handig is voor tijdens het sporten. De “Hyperchrome” is daarnaast verkrijgbaar in meerdere kleuren en grootte. dit zorgt er voor dat het horloge of heel opvallend of juist niet is.

 

Rado

Rado

Verbindingen verbeteren met de glasvezelkabel

By   8 mei 2018

Een glasvezelkabel kopen, het is misschien wel het laatste waar je aan denkt als je vernieuwingen in je huis zou willen. Het is natuurlijk mooier om een nieuwe televisie in huis te hebben, of dat je een mooi geluidssysteem in je kamer hebt hangen. Het internet, ja daar denken we eigenlijk niet aan. Als het internet het doet, dan doet het internet het. Zo simpel is het, misschien komt het ook wel doordat we niet heel veel verstand van het internet hebben, hoe verbeter je het internet en wat moet je daar voor doen? Het zijn vragen die naar boven komen als je toch wel wat verbeteringen wilt hebben.

Het internet begrijpen

Het internet begrijpen doen we toch waarschijnlijk niet, het gaat dan meer om de soorten verbindingen die er zijn, zeker wat oudere mensen hebben de ontwikkeling van het internet meegemaakt. Eerst bestond het internet helemaal niet, maar later kwam er toch een verbinding via de telefoonkabel en inmiddels kan je een glasvezelkabel kopen om het internet te verbeteren. Glasvezel zorgt ervoor dat het internet nog sneller, en nog stabieler is dan dat het nu al is. Het is dus zeker wel een verbetering ten opzichte van de huidige verbinding.

Specialisten

Een glasvezelkabel kopen doe je eigenlijk bij een specialist. Je kan natuurlijk ook verschillende goedkope merken kopen, maar wil je echt gebruik maken van een verbeterde internetverbinding? Dan kan je echt beter naar een specialist gaan. Dit betekent echter niet dat je helemaal naar een speciale winkel moet, dit kan namelijk ook gewoon online. Op de webshop vind je allerlei producten van de beste kwaliteit.

Interesse?

Wil jij nu ook een glasvezelkabel kopen om een aantal vernieuwingen in je huis aan te brengen? Neem dan eens een kijkje op de webshop, mocht je nog vragen hebben, dan kan je altijd contact opnemen met één van de werknemers van deze specialist.

4 tips om je huis sneller te verkopen!

By   8 mei 2018

4 tips om je huis sneller te verkopen

Voor het verkopen van je huis, schakel je natuurlijk een makelaar in. Zelf kan je je huis ook op een zo goed mogelijke manier promoten voor de verkoop. Verdiep je in onderstaande tips, voordat je op zoek gaat naar een makelaar.

Tip 1: Maak je woning verkoopklaar

Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je woning er klaar voor is. Zelf vind je de extra’s in het interieur mooi. Dat is logisch. Er is alleen een kans dat de kijker een hele andere smaak heeft. Zorg er dus voor dat je woning zo neutraal mogelijk oogt. Op deze manier maak je de inrichting voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk.

Tip 2: Zorg voor een aantrekkelijke advertentie

Een advertentie trekt kijkers. Hoe aantrekkelijker de advertentie eruit ziet, hoe meer mensen erop zullen klikken. Zorg ervoor dat je goede en relevante informatie in de advertentie zet. Als de advertentie er netjes en verzorgd uitziet, zal dit een goede eerste indruk afleveren.

Tip 3: Doe mee aan de Open Huizen Dag

Een Open Huizen Dag, een van de beste manieren om je huis te verkopen. Al is het alleen maar om je woning te laten zien. Er zitten altijd wel kijkers tussen die geinteresserd zijn. De NVM Open Huizen Dag is al jarenlang een begrip in de huizenmarkt. Twee keer per jaar stellen heel wat mensen hun huis beschikbaar om te bezichtigen door potentiële kopers. Zo kunnen mensen zonder afspraak even rondkijken ik meerdere huizen.

Tip 4: Zoek een goede makelaar!

Een belangrijke tip! Ga op zoek naar de juiste makelaar. Een makelaar die vertrouwd voelt, neemt heel wat zorgen weg. Check goed of de makelaar alle eigenschappen beheerst die de makelaar hoort beheersen. Een makelaar die precies weet wat jij wil, zal bijwerken aan een goede samenwerking.

Volg bovenstaande tips en probeer je huis snel te verkopen. De laatste, gouden tip? Ga op zoek naar een goede makelaar in Kampen

De voordelen van een gastouder

By   8 mei 2018

Voordelen van een gastouder

Een gastouderbureau biedt heel veel voordelen. Een gastouder heeft namelijk sterke punten ten opzichte van een kinderdagverblijf. Ontdek hier voordelen!

1. Gastouderopvang is persoonlijk

Gastouderopvang is kleinschaliger. Hierdoor heeft de gastouder meer persoonlijke aandacht voor uw kind. Dit zal zeker voordelig werken bij de ontwikkeling van uw kind.

2. Kinderen voelen zich veilig

Uw kind heeft altijd dezelfde gastouder. Hierdoor zal uw kind zich veilig voelen en hoeft u zich geen zorgen te maken. De tijd die uw kind bij de gastouder doorbrengt, zal ervoor zorgen dat het kind een band opbouwt met de gastouder. Met name voor jonge kinderen is een vertrouwd gezicht erg belangrijk.

3. Gastouderopvang geeft een huiselijk gevoel

Een gastouder past in een huiselijke omgeving op uw kind. Dit zal voor het kind veel overeenkomsten geven met de thuisomgeving. Hierdoor is het voor een kind minder moeilijk te wennen in deze omgeving. De gastouderopvang is ook kleinschalig. Een kind zal zich hier sneller thuis voelen, dan in een grootschalige kinderopvang.

4. Gastouders zijn flexibel

Gastouders passen vaak op uw kind in hun eigen huis. Hierdoor zijn zij vaak erg flexibel. De gastouders zijn vaak beschikbaar en als een bepaalde gastouder niet beschikbaar is, kan het kind altijd opgevangen worden door een andere gastouder. Soms heeft u natuurlijk wissende werkdagen of andere persoonlijke wensen. In overleg maakt een gastouderbureau heel veel mogelijk.

5. Gastouderopvang draagt bij aan sociale ontwikkeling

Gastouderopvang werkt zeer voordelig in de sociale ontwikkeling van uw kind. Het kind leert spelen met leeftijdsgenootjes. Hierdoor leert uw kind delen. Ook leren kinderen zo weer van andere kinderen. Alle aspecten die een sociale ontwikkeling sterk zullen bevorderen. Op de manier leren kinderen vriendschappen leggen en elkaar te accepteren. Iets wat zeker belangrijk is voor de toekomst!

Gastouderopvang biedt heel veel voordelen. Ontdek wat een gastouderbureau voor u kan betekenen!