Het nieuwe rijden bij rijlessen

By   20 mei 2016

Het nieuwe rijden bij rijlessen

Tegenwoordig wordt nieuwe cursisten die zich aanmelden bij een rijschool aangeleerd om het nieuwe rijden toe te passen. Dit om de auto langer mee te laten gaan en omdat het beter is voor het milieu. Rijschool Pompert in Eindhoven voldoet uiteraard aan alle eisen om alle cursisten die klaar zijn voor het examen te laten afrijden volgens het nieuwe rijden en alle nieuwe eisen rondom theorie en praktijk.

Voordelen van het nieuwe rijden

Voordat je begint met rijlessen kun je hier je informatie vandaan halen of omdat je wil weten wat het nieuwe rijden eigenlijk inhoudt omdat je al wat langer in het bezit bent van een rijbewijs.

Het is verstandig om het nieuwe rijden anno 2016 toe te passen, omdat je al gauw 100 kilometer verder kan rijden. Dit kan soms tot efficiëntie oplopen van meer dan 10%, des te beter voor de portemonnee en je kan ook nog een steentje bijdragen aan het milieu. Door het nieuwe rijden zorg je er ook voor dat er onderdelen van de motor of carrosserie minder snel vervangen hoeven te worden.

Er zijn een aantal tips die je mee kunt pakken om het nieuwe rijden onder de knie te krijgen. Dit vereist ook niet veel moeite aangezien je het jezelf helemaal aan kunt leren, zelfs op een oudere leeftijd.

Optrekken en schakelen

Wanneer je aan het autorijden bent en je wilt optrekken, zijn er ook veel personen die vooral in de eerste versnellingen veelal het gaspedaal verder intrappen om sneller door het verkeer te cruisen, toch kun je ook meegaan met de rest van het verkeer door tussen de 2000 en de 2500 toeren door te schakelen. Bij het optrekken verbruikt de auto namelijk het meeste brandstof, daarnaast is het aanhouden van een gelijkmatige snelheid ook beter voor de motor, waardoor de motor niet meer dan nodig hoeft te werken.

Snelheid en afremmen

Als je ongeveer 80 kilometer per uur rijdt dan is het verstandiger om in de vijfde versnelling te rijden. Een auto die ongeveer 80 kilometer per uur rijdt de in vijfde versnelling verbruikt ook het minste brandstof dan wanneer je 100 kilometer per uur rijd.

Deze tip zal voor niemand onbekend zijn, maar ver vooruit kijken is een van de belangrijkste aandachtspunten, omdat je snel kan anticiperen op het verkeer. Onnodig veel remmen omdat je niet ver genoeg vooruit kijkt verbruikt ook extra brandstof. Wanneer er een moment zich voordoet om het gas los te laten dan moet u niet proberen om te ontkoppelen, maar af te remmen op de versnelling.

Energieverspilling

Voorkom ook extra energieverspilling, de airco, achterruit-, stoel-, spiegelverwarming zorgen ervoor dat de motor harder moet werken, wat resulteert in extra verbranding. Ook luchtweerstand van allerlei attributen rondom de auto zorgen ervoor dat er onzuinig met de motor word omgegaan. Dakkoffers, fietsenrekken of andere attributen zorgen voor extra luchtweerstand.

Banden

Banden zijn heel belangrijk om te letten op het brandstofverbruik, vaak kan je tot wel 5% brandstof besparen als de banden goed op spanning zijn. 2,1 tot 2,3 bar is voor de gemiddelde personenauto gebruikelijk. Ook gaan door een juiste spanning de banden langer mee.

Dit zijn de grootste tips die je mee kan nemen voordat je de weg op gaat. Tijdens de rijlessen komt dit heel vaak naar voren om te letten op je eigen rijvaardigheden, maar ook op het milieu.

 

Evenementen in Eindhoven

By   12 mei 2016

Evenementen in Eindhoven

Elk jaar zijn er weer grootse evenementen in omgeving Eindhoven waar veel publiek op af komt. Ook in 2016 zijn er volop evenementen in Eindhoven te vinden die zeker een bezoekje waard zijn. De stad is op dit soort momenten erg vol, daarom is het zeer handig om er vroeg erbij te zijn en parkeerplekken te vinden die dicht bij de evenementen plaats vinden.

Glow Eindhoven

Sinds de start in 2006 heeft Glow flink naam gemaakt in Nederland, maar trekt ook bezoekers vanuit omringende landen en zelfs de hele wereld. In 2015 werden er maar liefst 650.000 bezoekers getrokken waar er in 2014 450.000 bezoekers aanwezig waren bij dit evenement. Een flinke groei, die zeker terecht is, Glow is een waar spektakel waar kunstenaars en designers van over de hele wereld hun creatieve uitspattingen uiten met gebruik van licht. Dit is niet alleen het licht wat de boventoon voert, maar de hele techniek erachter is ook zeer indrukwekkend, er is veel grafische rekenkracht en sensoren nodig om dit mogelijk te maken. Let maar op als je er zelf aanwezig bent, je loopt langs een schijnbaar donker pand en het begint op te lichten als je er langs loopt. Zeer indrukwekkend wat ze allemaal kunnen doen door middel van licht. Het is zelfs een van de meest innovatieve evenementen ter wereld.

Dutch Design Week

Ook het Dutch Design Week evenement is weer aanwezig in Eindhoven. Dit is net als altijd het grootste designevenement van Nederland waar 2400 designers van over de hele wereld hun kunstwerken laten zien. Over design gesproken, dit kan van alles zijn, van grafische ontwerpen, mode, fooddesign, industriële ontwerpen en de nieuwste trends. Van 22 tot en met 30 oktober 2016 mogen bezoekers dit aanschouwen en kan je je laten verrassen door de meest uiteenlopende designs. Er zijn verschillende mogelijkheden om Eindhoven te bereiken. Het openbaar vervoer is goed geregeld naar Eindhoven, als je dicht bij het evenement wilt parkeren dan kun je bijna overal in Eindhoven wel terecht in een van de parkeergarages. Ben je van plan om langer te blijven, dan zijn er volop mogelijkheden om te overnachten.

Lichtjesroute

The city of light doet tijdens de lichtjesroute weer zijn naam eer aan. Tijdens dit evenement wordt een traject van 22 kilometer uitgelegd die helemaal verlicht is. Dit evenement wordt gehouden om de bevrijding van Eindhoven te vieren, de achterliggende gedachte hierachter is dat het licht weer mag branden na de barre tijden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Elk jaar begint het evenement in Eindhoven vanaf 18 september, dit jaar duurt het tot en met zondag 11 oktober.

Het Lampegat

Elk jaar is het weer tijd voor carnaval in de zuidelijke provincies. Dit evenement wordt elk jaar gegeven in de winter en dan wordt er het nodige bier gedronken waar je u tegen zegt. Zes dagen lang wordt er door duizenden mensen gefeest in gekke carnavalspakken. Ben je niet bekend met carnaval, dan is het een aanrader om te bezoeken. Er worden enorm grote carnavalswagens gebouwd waar het hele jaar aan wordt gewerkt.

En zo zijn er nog enorm veel evenementen in Eindhoven zowel groot als klein die het hele jaar door worden georganiseerd. Er is voor ieder wat wils, wees erbij om het niet te missen.  

 

Een goede Facebook advertentiestrategie

By   11 mei 2016

Facebook is nog steeds hét social media kanaal waar positieve bedrijfsresultaten worden behaald. Door de enorme hoeveelheid dagelijkse gebruikers is Facebook ook voor uw bedrijf een aantrekkelijk kanaal om te communiceren met uw doelgroep. Echter bent u niet het enige bedrijf dat het belang van Facebook inziet. Hierdoor is er op dit social media kanaal veel concurrentie ontstaan. Dit in combinatie met de algoritmes van Facebook die continu worden aangepast om Facebook gebruikers relevante content te tonen, zorgt ervoor dat adverteren op Facebook cruciaal is geworden om zichtbaar te blijven voor uw doelgroep. Net als het beheren van een Facebookpagina vergt adverteren op Facebook een uitgedachte strategie en segmentatie.

Een consistente en relevante boodschap

Wanneer u via het social media kanaal Facebook wilt gaan communiceren met uw klanten en potentiële klanten is het essentieel dat uw bedrijf één duidelijke en relevante boodschap communiceert. Een eenduidige communicatieboodschap die herhaald wordt in Facebook advertenties zorgt ervoor dat klanten en potentiële klanten weten waar uw bedrijf voor staat en uw bedrijf gaan herkennen. Dit bereikt u echter alleen door een strategie te bepalen voor de advertenties die u wilt gaan aanbieden.

Doelstellingen bepalen

Voordat er daadwerkelijk een advertentiestrategie voor Facebook kan worden ontwikkeld is het noodzakelijk om uw bedrijfsdoelstellingen voor Facebook te bepalen. Wilt u door de inzet van Facebook advertenties bijvoorbeeld uw Facebookpagina promoten of streeft u ernaar om meer bezoekers naar uw website te genereren? Afhankelijk van uw doelstellingen en de strategie van uw bedrijf kan er een advertentiestrategie worden bedacht. De advertentiestrategie beschrijft de boodschap en de doelgroep van de Facebook Advertenties. Daarnaast geeft de advertentiestrategie richting aan de wijze waarop de Facebook campagnes kunnen worden ingevuld.

Een Facebook advertentiecampagne inrichten

Nadat de doelstellingen en de advertentiestrategie zijn bepaald kunnen er Facebook campagnes worden ingericht. U kunt bij Facebook kiezen uit diverse advertentiemogelijkheden zoals een fotoadvertentie, videoadvertentie of pagina like advertentie. De keuze die uiteindelijk maakt voor een advertentiemogelijkheid is afhankelijk van uw eerder bepaalde doelstellingen. Daarnaast biedt Facebook uitgebreide mogelijkheden om de juiste doelgroep te bereiken. U kunt bijvoorbeeld gebruikers van Facebook segmenteren op basis van leeftijd, woonplaats of interesses. Zorg ervoor dat de uitingen van de Facebook campagnes altijd aansluiten bij de pagina waarna gelinkt wordt in de advertentie. Wanneer een klant bijvoorbeeld doorklikt op een Facebook advertentie over sportkleding dan verwacht de klant ook op een pagina over sportkleding terecht te komen en niet over t-shirts.

Zelf adverteren op Facebook of uitbesteden

U kunt ervoor kiezen om zelf te gaan experimenteren met de mogelijkheden van Facebook advertenties. Echter zijn er ook digitale marketingbureaus die gespecialiseerd zijn in adverteren op Facebook. Door hun ervaring en kennis zijn deze digitale marketingbureaus in staat om opvallende en onderscheidende marketingcampagnes te ontwikkelen. Gaat u uw bedrijf winstgevender maken met Facebook advertenties?

Doelstellingen meten met een KPI dashboard

By   6 mei 2016

Doelstellingen meten met een KPI dashboard

U heeft al een geruime tijd een bedrijf en het loopt allemaal op rolletjes. U beheert uw eigen website en heeft wellicht al een bedrijfspagina op Facebook en Twitter, maar houdt u ook de gegevens bij van al uw inspanningen die u heeft geleverd. Deze inspanningen zijn niet voor niks geweest, het heeft u moeite, tijd en mogelijk geld gekost. Dit moet zichzelf uiteindelijk terugverdienen, dat hoeft niet perse in geld, maar het kan u ook extra naamsbekendheid opleveren.

Meten is weten

Als u uw gegevens wilt inzien, hoe doet u dat? Bekijkt u dat een voor een en slaat u dit allemaal in uw hoofd op of verwerkt u ze in Excel of een ander verwerkingsprogramma? Het nadeel hier van is dat dit soort programma’s niet zijn geoptimaliseerd om al uw ingezette media met elkaar samen te voegen tot een geheel om uw inspanningen inzichtelijk te maken.

Overzicht

Om dit soort media met elkaar te bundelen zijn KPI dashboards ontwikkeld die door middel van een software programma een duidelijk overzicht geeft van de gegevens. Het is belangrijk dat u voordat u een KPI dashboard gebruikt, duidelijke doelstellingen neerzet om deze binnen een bepaalde periode te bewerkstelligen. Door middel van zo’n dashboard kun je zelf die doelstellingen zelf vaststellen en op een later moment meten om te kijken of u nog op koers ligt volgens de verwachtingspatronen. Mocht het voorkomen dat een doel niet haalbaar is, dan kunt u de doelstelling tussendoor bijstellen. Het voordeel hiervan is dat de inspanningen onmiddellijk kunnen worden ingezien en de inspanningen achteraf niet voor niks zijn geweest.

Vruchten afwerpen

Zo ziet u het liefst dat de optimalisatie van uw website zijn vruchten heeft afgeworpen om uw vindbaarheid op Google te verbeteren. Of heeft u een Google Adwords campagne opgestart op een aantal zoekwoorden. Daarnaast is het ook mogelijk om social media met een KPI dashboard inzichtelijk te maken, hoeveel volgers heeft u kunnen bewerkstelligen? Hoeveel bezoekers op de social media pagina hebben daadwerkelijk hun weg naar uw website kunnen vinden en heeft dat bezoek op de website u wat opgeleverd. Door met een KPI dashboard te werken kunt u deze gegevens op een snelle manier naast elkaar zetten, u bespaart er tijd mee omdat alles meteen in cijfers en een grafiek worden omgezet.

KPI’s delen

Zo’n KPI dashboard kunt u natuurlijk voor uzelf houden, sommige gegevens kunnen ook voor uw werknemers heel interessant en waardevol zijn. Zij zijn per tenslotte de mensen die ook de mensen die ervoor zorgen dat de doelstellingen kunnen worden gehaald. U kunt zo’n KPI dashboard op een tv aansluiten op een prominente plek op kantoor. Medewerkers die langs lopen kunnen zo zien of dat de doelstelling wordt ingevuld naar ieder verwachtingspatroon.

De toekomst van de 3d pen

By   2 mei 2016

Als je bedenkt dat het idee van een 3d pen pas van februari 2013 stamt, dan begrijp je dat dit idee een fenomenale realisatie kent. Via crowdfunding werd het idee geopperd met als doel $ 30.000 op te halen om het uit te werken. Maar binnen no time kwam er $ 2,3 miljoen binnen! De eerste 3d pen was dan ook de 3Doodler pen die als warme broodjes over de toonbank ging. Vanaf het begin is de 3d pen dan ook een daverend succes. Bekijk de nieuwste 3d pennen op: www.goedkope3dpen.nl

De ontwikkelingen van de 3d pen in 3 jaar tijd

Sinds de lancering van de 3d pen heeft deze al vele ontwikkelingen ondergaan. Van een logge dikke pen naar een ergonomisch exemplaar die ook goed in kinderhandjes ligt. Want kinderen zijn een grote groep afnemers van de pen. De filamenten (de rollen plastic draad) hebben ook een hele ontwikkeling doorgemaakt. Ze zijn er nu in alle kleuren van de regenboog en er zijn metallook versies en glow in the dark filamenten. Nieuw is het PETG filament. Dit heeft een glaslook en is transparant van kleur. Alhoewel de keuze in kleuren van PETG nog niet talrijk is, zal ook dit niet lang op zich laten wachten.

Toekomstige ontwikkelingen

Er zijn vele producenten met een eigen 3d pen op de markt; de 3Doodler pen heeft allang niet meer het monopolie. Dit heeft tot gevolg gehad dat de prijzen van een 3d pen nu zeer acceptabel zijn en voor iedereen betaalbaar. Nieuwe ontwikkelingen staan ons te wachten wat betreft de veiligheid en de nauwkeurigheid van de pen. Ook verschillende soorten filamenten zullen er in de toekomst worden toegevoegd aan het huidige assortiment. Bij de 3d printers zie je deze al. Er zijn bijvoorbeeld filamenten die eruit zien als hout, wat een bijzonder effect geeft aan de modellen.

Breng de dH waarde van het water in huis op niveau

By   2 mei 2016

Heb je last van te zacht water of te hard water in huis? Waar merk je dat aan? Aan de kalkaanslag aan glazen die uit de vaatwasser komen, aan het drinkwater of aan het voortijdig defect raken van huishoudelijke apparatuur? Laat dan wat aan het water in huis doen door bijvoorbeeld een wateronthardingssysteem te laten installeren. Deze brengt de dH waarde van het water in jouw huis op maat zodat jij de huishoudelijke karweitjes zonder extra zorgen kunt verrichten.

Laat je vakkundig informeren over de vele voordelen van zacht water

Het laten ontharden van water heeft vele alternatieve voordelen, zoals de lage energie kosten, de verlenging van de levensduur van kleding en huishoudelijke apparatuur en dergelijke. Experts brengen graag alle ins en outs op het gebied van de waterontharding aan de man. Laat je door hen informeren voor oplossingen die te maken hebben met de hardheid van het water bij jou in huis. Wellicht kunnen zij jou helpen bij het maken van de juiste keuze ten aanzien van een waterontharder.

Ervaar de voordelen van zacht water zelf

Zacht water is goed voor de kostenbesparing, voor het milieu en voor de gezondheid. Niet alleen gaan apparatuur die op zacht water draaien langer mee, je voorkomt wanneer je kunt beschikken over zacht water ook onnodig onderhoud aan deze apparatuur. Daarnaast is zacht water goed drinkbaar en gezond voor de huis tijdens bijvoorbeeld het wassen. Laat sulfieten, magnesiumsporen, ijzerresten en calciumelementen uit het water filteren middels een waterontharder en je zult de voordelen van jouw nieuwe aankoop aan den lijve kunnen ondervinden.

Er zijn voldoende spannende datingsites te vinden

By   2 mei 2016

Ons land kent vele datingsites en er zijn dan ook genoeg spannende datingsites te vinden. Dit kunnen dan datingsites waar je vreemd kunt gaan of waar je ander avontuur kunt vinden. Dit zijn datingsites die vaak ter discussie staan en dit is ook best te begrijpen. Het is natuurlijk ook niet netjes om vreemd te gaan of om te flirten met iemand anders behalve je partner. Feit is wel dat er op deze datingsites veel mensen ingeschreven staan en er is dus een behoefte aan dit soort websites.

Je kent waarschijnlijk ook de reclames op de televisie voor deze websites wel. Als je op visite bent en je zal deze reclame zien dan zal er niemand zeggen dat ze ingeschreven staan bij deze websites. Toch hebben deze websites allemaal vele tienduizenden leden. Het is aan jou of jij je ook wilt inschrijven bij één van deze datingsites. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je doet. Denk echter wel goed na over de gevolgen. Het kan allemaal erg anoniem lijken maar je krijgt wel e-mails van deze datingsites en dit kan dan ook op gaan vallen.

Wat kun je doen als je spanning zoekt en geen relatie hebt

Wanneer je graag een spannende date wilt en je hebt geen relatie dan zijn er ook websites waar jij je in kunt schrijven. Dit kunnen dan datingsites voor achttien plus zijn en je weet dan waarschijnlijk wel wat je daar kunt vinden. Wanneer jij geen relatie hebt is het ook mogelijk om je op een datingsite voor het vreemdgaan in te schrijven. Hou er dan wel rekening mee dat je in contact komt met mensen die allemaal wel een relatie hebben.

Sta je sterk in je schoenen en denk je dit aan te kunnen dan kun je dit natuurlijk proberen. Genoeg mogelijkheden dus als je spanning zoekt en graag een leuke date wilt. Kijk maar eens wat er allemaal mogelijk is en je zal zien dat jij ook de juiste datingsite zal kunnen vinden. Het contact leggen op deze websites is makkelijk en al snel zal je vele leuke nieuwe mensen hebben leren kennen.

Achteraf online betalen

By   2 mei 2016

Ben je van plan om binnenkort online iets te bestellen bij een webshop? En wil je graag achteraf pas betalen? Dan zijn er verschillende betalingsmogelijkheden waarvan je gebruik van kan maken. Lees hier verder voor meer informatie over achteraf betalen.

Voordelen

Een van de voordelen van achteraf betalen is dat je de zekerheid hebt dat je betaalt voor iets dat je daadwerkelijk krijgt. Als je vooraf hebt betaald, en vervolgens niks ontvangt, dan zit je met een groot probleem. Dan ben je namelijk je geld kwijt. Bij achteraf betalen loop je dit risico niet. Daarnaast is achteraf betalen ook wel zo fijn als je op het moment van de bestelling niet genoeg geld op je rekening hebt.

Acceptgiro

Een van de meest bekende methodes om achteraf te betalen is door middel van een acceptgiro. Dit houdt in dat je na ontvangst van je pakketje betaalt via een acceptgiro die je of bij het pakketje met de post hebt ontvangen, of via een mail van de desbetreffende webshop. Een voordeel van het betalen via een acceptgiro is dat het heel gemakkelijk en betrouwbaar is.

AfterPay

Een wat nieuwe betalingsmogelijkheid van achteraf betalen is AfterPay. Hierbij vul je tijdens het bestelproces je persoonlijke gegevens in, waarna deze en je kredietwaardigheid worden gecheckt. Zit alles goed dan is je bestelling voltooid, en kun je vervolgens wachten op je pakketje. Nadat je deze hebt ontvangen krijg je een betalingsoverzicht van AfterPay, en kun je alsnog je bestelling betalen. Kijk op Afterpaywinkels.net voor een overzichtje van winkels die AfterPay aanbieden als betalingsmogelijkheid.

BHV cursus op een unieke vestiging in Ede

By   21 april 2016

Ieder bedrijf is verplicht een minimaal één BHV’er aanwezig te hebben in het bedrijf die goed kan handelen in crisissituaties. Het is namelijk zo dat veel jongeren op de spoedeisende hulp belanden omdat zijn een ongeluk hebben gehad op de werkvloer. Een BHV’er moet natuurlijk weten wat de beste manier van handelen is op dat moment. Dit leer je vaak het beste in oefensituaties die soortgelijk zijn zodat er geoefend kan worden. De BHV cursus in Ede heeft hier uitgebreide mogelijkheden voor zodat jouw personeel weet hoe ze om moeten gaan met crisis situaties.

Wat doet een BHV’er?

De taken van een iemand die over een diploma beschikt kunnen kort en bondig weergegeven worden. Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen is één van de taken die een BHV’er moet doen wanneer die persoon beschikt over een diploma. Een andere taak is het bestrijden van brand en de gevolgen hiervan. Iemand met een BHV diploma moet dus weten wat er gedaan moet worden in een situatie wanneer er brand ontstaat, en natuurlijk wat er niet moet gebeuren zodat het niet escaleert. De laatste taak is het alarmeren van alle aanwezigen. Dit moet natuurlijk op een gepaste manier gebeuren en deze mensen moeten in veiligheid gebracht worden. Ook dit is een taak die ertoe behoort.

Wat leert men op een BHV cursus?

Het is van belang om in realistische omgeving te leren wat je moet doen in een crisissituatie. Het zou namelijk vreemd zijn dat wanneer je in een ziekenhuis werkt je in een ander soort gebouw met andere apparatuur leert hoe je de situatie onder controle krijgt. In Ede kan er in verschillende soorten gebouwen getraind worden. De training zal een aantal onderdelen bevatten zoals een theoriesessie en het praktijk gedeelte. In het praktijk gedeelte zullen er verschillende situatie gecreëerd worden. Wat bijna bij iedere cursus geleerd wordt is levensreddend handelen. Hiermee wordt bedoeld dat er gereanimeerd kan worden wanneer dit nodig is. Verder wordt er geleerd hoe je in verschillende situaties een evacuatie het beste kunt leiden. Het is namelijk belangrijk dat er niet totale paniek ontstaat wanneer er een melding binnenkomt. Dit kan namelijk situaties alleen maar verergeren. Als laatst zal er aandacht besteed worden aan het bestrijden en verminderen van brand. Wanneer er brand ontstaat kunnen er een hoop redenen zijn waardoor het is ontstaan. De BHV’er moet in staat zijn om te zien wat voor een soort brand het is, en hoe hier het beste op gereageerd kan worden. Het is belangrijk om te weten welke brand met welke middelen geblust mag worden. Verkeerde middelen kunnen de situatie levensgevaarlijk maken. Er moet dus kennis zijn van de middelen, maar ook hoe je deze middelen het beste in kunt zetten. Ook dit wordt geleerd wanneer er een cursus gevolgd word.

Wanneer er één iemand of een aantal mensen in het bedrijf een diploma hebben is het verstandig om de kennis up-to-date te houden. Materialen veranderen, middelen veranderen en mensen ook. Een herhaling op zijn tijd is dus noodzakelijk.

Sim only vs abonnement met smartphone

By   20 april 2016

Vroeger gebruikte iedereen nog een mobiele telefoon, hiermee kon gebeld en gesmst worden. Tegenwoordig loopt men met een smartphone rond waarmee van alles en nog wat gedaan kon worden. Zo kan er gesurft worden op internet, via Skype gebeld worden met beeld, maar ook allerlei apps kunnen gebruikt worden. Van het lezen van het nieuws en openen van de mail tot spelletjes en zakelijke apps. Je kunt het zo gek niet voorstellen of het is mogelijk.

Wat is er verandert?

De evolutie qua mobiele telefoons heeft voornamelijk te maken met de sterke opkomst van ICT over het algemeen. Een van de belangrijkste doorbraken was de komst van internet. Met behulp van internet kon men beter en sneller met elkaar communiceren. Daarbij kwam nieuwe hardware en software kijken. Deze technologische ontwikkelingen zorgden er op den duur voor dat het steeds breder werd toegepast en geaccepteerd. Vroeger had men kleine telefoontjes, zoals een Nokia 3310. Deze waren klein, handzaam, en de batterij ging dagen lang mee. Tegenwoordig worden smartphones steeds groter. Er moeten meer features in komen. Van een vingerafdrukscanner tot waterdichtheid. Je kunt het zo gek niet noemen of het is mogelijk. Een van de nieuwste ontwikkelingen is bijvoorbeeld contactloos betalen. Niet iedereen zit er op te wachten maar het komt er toch. Daarnaast zijn een goede camera, batterijduur en algehele look and feel erg belangrijk. De batterij gaat bijvoorbeeld bij intensief gebruik niet langer dan een dag mee. Het kostenplaatje is ook een flink stuk gestegen. Het allernieuwste A-model kost al gauw €700,-. Voor hetzelfde geld kan men een laptop kopen, toch worden deze modellen massaal verkocht omdat men het nieuwste van het nieuwste wil hebben.

Voor- en nadelen abonnement met smartphone

Een van de grootste voordelen van een abonnement met smartphone is het gemak waarmee je alles kunt afsluiten. Ga naar een winkel van een mobiele provider en je kunt na een kort gesprek een abonnement afsluiten. De abonnementen zelf zijn redelijk statisch. Wanneer je keuze op een smartphone is gevallen past hier altijd wel een abonnement bij. Mocht je een lage abonnementsvorm nemen is het echter wel mogelijk dat je bij moet betalen voor je smartphone. Wanneer je contract bijna ten einde loopt zal deze uiteindelijk stilzwijgend verlengt worden, tenzij je zelf aangeeft wat anders te willen. Normaliter wordt je van te voren gebeld met een aanbieding zodat je klant blijft, maar dit is niet bij iedere provider zo.

Voor- en nadelen sim only abonnement

In vergelijking tot een abonnement met smartphone is een sim only abonnement een stuk goedkoper. Je betaald alleen voor de diensten die je afneemt. De smartphone zul je zelf aan moeten schaffen. Normaliter betaal je om de twee jaar voor een nieuwe smartphone bij je abonnement, bij sim only bepaal je dit echter zelf. Je smartphone staat in principe los van dit abonnement en je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Wil je vier jaar met dezelfde smartphone doen? Geen probleem. Wil je om het jaar een nieuwe? Dat kan ook. De keus is geheel aan je zelf. Omdat je geen smartphone bij je abonnement hebt zul je lagere maandelijkse kosten hebben. Dit is een van de voordelen van een sim only abonnement. Een van de nadelen is dat je je smartphone los moet kopen. Voor velen kan dit een grote uitgave zijn, maar wanneer men een B-model of iets oudere smartphone koopt hoeft dit geen probleem meer te zijn.