Kleine slaapkamer tips

By   21 juli 2016

Niet iedereen heeft een grote slaapkamer waar hij of zij alle spullen in kwijt kan. De vraag is nu: hoe richt je een kleine slaapkamer zo goed mogelijk in.

Je bed

Een van de belangrijkste items in je slaapkamer is natuurlijk het bed. Hier slaap je zo goed als dagelijks op, en een goed bed zal zorgen voor een betere nachtrust. Een slecht matras kan verschillende lichamelijke klachten veroorzaken en/of verergeren. Je doet er goed aan om je te laten adviseren bij bijvoorbeeld www.slaaploods.nl, een beddenspeciaalzaak. Slaap je altijd alleen, dan is een eenpersoonsbed of twijfelaar al voldoende. Slaap je altijd met zijn tweeën dan is een tweepersoonsbed aan te raden omdat je dan wat meer ruimte hebt en waarschijnlijk wat beter zal slapen. Bij de aanschaf van het bed moet je er op letten wat voor bed je koopt. Zo zijn er namelijk bedden met een opbergruimte onder het matras, of simpelweg opbergruimte onder het bed zelf. Erg handig om spullen op te bergen die je niet veel gebruikt maar toch in je slaapkamer wilt opslaan.

De kledingkast

Een kledingkast is niet perse nodig in de slaapkamer. Wanneer je deze in een andere kamer kunt zetten zou je dit vooral moeten doen. Het bespaard een flink stuk ruimte. Mocht je deze mogelijkheid niet hebben dat zit er niks anders op dan een kledingkast in de kamer te zetten. Kijk daarbij wel goed naar hoe groot de kast moet zijn. Vaak worden te grote kasten gekocht waardoor kostbare ruimte verloren gaat. Je kunt ook voor een “walk by” kast kiezen. Hierbij gebruik je voor je hangkleding geen kast, maar een rek. Op deze manier kun je er gemakkelijk van alles onder plaatsen en eventueel het rek verplaatsen wanneer je meer ruimte ter beschikking hebt. Bij een hangkast heb je deze flexibiliteit niet. Wel moet je rekening houden dat er meer stof op de kleding kan komen. Je zal dus wat vaker moeten stofzuigen en afstoffen om het schoon te houden, maar je hebt wel meer ruimte.

Verlichting, licht en muren

Licht in een kamer is altijd belangrijk. Natuurlijk licht is belangrijk omdat je hier vitamine D uithaalt, daarnaast brengt het je kamer tot leven. Ditzelfde geldt voor de kleuren van de muren. Lichte kleuren zorgen voor energie, donkere kleuren voor negativiteit en een somber gevoel. Probeer deze dan ook te vermijden en ga voor neutrale kleuren met eventueel wat felle kleuren om het te doorbreken. Qua licht is het belangrijk dat je in een kleine kamer geen gigantische armaturen gaat plaatsen. Deze kunnen veel ruimte innemen wat er voor zorgt dat je nachtkastje er bijvoorbeeld niet meer kan staan. Kleine armaturen ogen tevens minder chaotisch in een kleine kamer.

Hoe minder hoe beter

Hoe minder accessoires en meubilair je in je kamer hebt, hoe groter het is, maar vooral ook lijkt. Onnodig meubilair moet je ten aller tijden vermijden. Ditzelfde geldt voor accessoires, een schilderij neemt als gauw plaats in waar je goed schap had kunnen hangen voor je studieboeken. Denk hier goed over na tijdens in de inrichting van de kamer zodat je problemen kunt voorkomen.

De website voor je e-sigaretten en benodigdheden

By   11 juli 2016

Een e-sigaret heeft veel voordelen ten opzichte van een normale sigaret. Je krijgt veel minder schadelijke stoffen binnen, waardoor het roken van e-sigaretten veel beter is voor je gezondheid dan normale sigaretten. Daarnaast kun je het nicotinegehalte dat je inneemt bij het roken van de sigaret zelf bepalen, waardoor je gemakkelijker kunt afbouwen. Er zijn veel verschillende soorten e-sigaretten te vinden, van verschillende merken en voor verschillende doelgroepen. Een website waarop een degelijk assortiment te vinden is, is Mr-joy.nl.

Aanbod aan e-sigaretten

Wil je overstappen op een e-sigaret of ben je toe aan een nieuwe, dan is deze website een enorme aanrader. Onder andere de e-sigaretten van de beste en bekendste merken zijn er te vinden. Denk aan Justfog, Joyetech, ELeaf en Wismec. Het voordeel hiervan is dat er altijd een systeem bij zit van jouw gading. Iedereen heeft namelijk andere voorkeuren. De een wil graag een ingebouwde e-liquid tank die helemaal kant en klaar geleverd wordt, terwijl de ander deze graag zelf samenstelt.

Aanbod aan e-liquids

Naast e-sigaretten, zijn ook de vloeistoffen die je hierin gebruikt hier te vinden. Er worden exclusief vloeistoffen verkocht van het merk Exclucig. Hiervan zijn verschillende labels te vinden, namelijk bronze, silver, gold en platinum. Al deze labels onderscheiden zich van andere liquids door een goede kwaliteit en een volle smaak. De bronzen labels staan voor de goedkoopste, maar toch kwalitatief goede variant van Exclucig. Dit is een van de goedkoopste e-liquids die in Nederland verkrijgbaar zijn. Het gouden label staat voor de verschillende fruitsmaken die het merk aanbiedt en het platinum label is gereserveerd voor de meest verrassende en exclusieve smaken.

Ander aanbod

Naast de sigaretten en de vloeistoffen, biedt Mr-joy.nl ook alle andere zaken aan die je nodig kunt hebben wanneer je e-sigaretten rookt. Denk aan coils en clearomizers, batterijen, opladers om de batterijen in op te kunnen laden en mooie hoesjes om je e-sigaret in te bewaren. Het totale assortiment is overzichtelijk, doordat met bepaalde merken wordt gewerkt. Zo weet je dat je altijd goede kwaliteit in huis haalt.

Een mooie voortuin creëren

By   5 juli 2016

De voortuin is als het ware het visitekaartje van je huis. Als je bezoek krijgt is dit het eerste wat zij te zien krijgen. Maar ook jij moet kunnen thuiskomen in een fijne omgeving. Na je werk of na een rondje hardlopen ‘s avonds. Dan is het heerlijk als je thuiskomt bij een voortuin die helemaal bij jouw stijl past. Ook de verlichting is van belang. Vooral in de wintermaanden is het al vroeg donker. Dan moet je huis een fijne en veilige omgeving zijn. Goede outdoor verlichting kan je hierbij helpen. Maar welke tuin past nou eigenlijk het beste bij jou? Hier geven we je enkele opties!

Bloemen

Wil jij een romantisch effect creëren in je voortuin? Kies dan voor bloemen en bloeiende planten. Rozen, lavendel en hortensia zijn goede voorbeelden voor kleur in de voortuin. Kies vooral voor makkelijke soorten die lang bloeien. Maar aan de winter moet je natuurlijk ook denken. Dan staan de bloemetjes niet in bloei en kan het al snel een saaie bedoeling worden. Het is dus belangrijk om ook wat groen in de tuin te hebben wat in de winter ook groen blijft. Hier kun je bijvoorbeeld buxushaagjes voor gebruiken. Deze zorgen meteen voor wat structuur in de tuin. Heb je een hekel aan hommels en andere insecten? Houd hier dan wel rekening mee. Bloemen trekken deze namelijk veel aan.

Onderhoudsvriendelijk

Veel mensen willen graag een onderhoudsvriendelijke voortuin. Is uren onkruid wieden, snoeien en boompjes planten ook niks voor jou? Er zijn genoeg onderhoudsvriendelijke tuinen die je zelf kunt creëren. Als je slim gebruikt van bepaalde materialen kan een tuin onderhoudsvriendelijk en toch heel stijlvol zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor grind of houtsnippers. Als je hier anti-worteldoek onder legt heb je veel minder last van onkruid. Maak verder gebruik van materialen die lang meegaan zonder veel onderhoud. Een paar grote plantenbakken zijn bijvoorbeeld heel mooi. Gevuld met makkelijke planten of siergrassen geven deze een stijlvolle uitstraling. Grote tegels hebben minder onderhoud nodig dan kleine tegeltjes, omdat hier minder onkruid tussen gaat zitten.

Gestructureerd

Een hoop mensen houden van orde, zo ook in de voortuin. Een gestructureerde voortuin is dan perfect. Je kunt mooie, groene beplanting gebruiken om structuur te creëren. Leibomen en haagjes zijn hier heel geschikt voor. Gesnoeide beplanting geeft een stijlvolle en rustige uitstraling. Als je wat meer seizoensbeleving wil creëren voeg je hier nog wat bloeiende planten aan toe. Ook struiken en bomen met een herfstkleur zijn een mooie toevoeging.

 

Klassiek

Ook de klassieke voortuin kan heel mooi staan. Vooral bij een klassiek huis is dit perfect. Wil jij dit effect ook graag creëren? Kies dan voor een symmetrische indeling, haagjes en ornamenten. Bij ornamenten kun je denken aan een zonnewijzer, een waterschaal of een beeld. Een ijzeren hekje maakt het geheel helemaal af. light-bulb-1209491_640

Wat kun je met een kenteken check

By   4 juli 2016

Op de site www.rdwovi.nl kun je eenvoudig een kenteken check doen. Je voert de cijfers en letters van jouw kenteken in in de daarvoor bestemde balk en je hebt een aanvraag voor autogegevens gedaan bij de Dienst Wegverkeer, afgekort de RDW. Tot de autogegevens van jouw auto behoren onder andere het brandstofverbruik, APK gegevens en bijvoorbeeld of jouw auto import of export is. Je kunt dus niet alleen te weten komen hoe ecologisch en groen jouw auto is door bijvoorbeeld de koolstofdioxide uitstoot te weten te komen maar ook kom je het bouwjaar te weten. Bij het te weten komen van deze gegevens ben je als autoverkoper of autodealer gebaat omdat je dan jouw klanten geldige informatie omtrent een bepaalde auto kunt verstrekken.

Kom meer te weten over jouw auto via een kentekencheck

Mochten potentiële klanten de auto natrekken dan zullen ze geen smerigheid vinden. Als autorijder is het verstandig up to date te zijn wat betreft jouw kennis van de autohistorie. Door de gegevens bij de RDW op te vragen wordt de database geraadpleegd met hierin jouw geregistreerde auto. Als autorijder kun je deze gegevens gratis en direct opvragen en hier jouw voordeel mee doen. De gegevens die de RDW in bezit heeft, zijn waarheidsgetrouw. Het kan zijn dat bepaalde nieuwe modellen nog niet opgenomen zijn in het systeem maar dat kan zomaar veranderen in de toekomst. De database is al jaren in de bouw en groeiende met nieuwe registraties van auto’s die in Nederland rondrijden.

Goed vergaderen blijft lastig

By   30 juni 2016

Of je nou een vergadering hebt met een klant of met eigen werknemers, toch blijft het soms lastig. Vergaderingen kunnen saai en langdradig zijn waardoor de effectiviteit en de kwaliteit van de uitkomst daalt. Denk maar aan een saaie vergaderzaal waar je al helemaal geen zin hebt om naar binnen te gaan, of iemand die heel veel praat maar niet specifiek is. Dit zijn allemaal punten die invloed hebben op de vergadering. Daarom een aantal tips om een vergadering leuker en effectiever te maken!

Vergaderruimte

De vergaderruimte heeft grote invloed op een effectieve vergadering. Creativiteit en energie worden namelijk verlaagd in saaie donkere ruimtes. Wanneer je geen geschikte locatie hebt, kan je altijd een vergaderruimte huren die dit wel toelaat. Dit heeft een positieve invloed op jou zelf en op de deelnemers van jouw vergadering.

Duidelijkheid

Duidelijkheid is heel belangrijk bij een vergadering. Niet alleen de begin en eindtijd moeten strak nageleefd worden, ook een planning is van belang. Dit is van belang omdat je anders in sommige onderwerpen veel te lang blijft hangen. Hierdoor kan het zo zijn dat andere onderwerpen niet meer aan bod komen, of dat er maar heel kort over gesproken wordt.

Doelen bepalen

Voor de vergadering begint moet het duidelijk zijn waar de vergadering overgaat. Wat zijn de uitkomsten waar we naar toe werken? Bespreek dit daarom ook als eerst in de bespreking.

De uitkomsten

Het is belangrijk dat de uitkomsten voor iedereen duidelijk zijn, zodat iedereen ook weet waar hij of zij aan toe is. Daarom moeten de uitkomsten specifiek benoemt worden aan het einde van de vergadering. Dit kan gedaan worden in een notulen die iedereen krijgt toegestuurd na afloop.

Actiepunten

Wanneer de uitkomsten duidelijk zijn en zijn vastgelegd in de notulen, is het tijd om actiepunten op te stellen. Deze actiepunten worden verdeeld zodat alle taken opgepakt worden. Dit wordt besproken zodat er achteraf niet gezegd kan worden;” Maar dat zou jij toch doen?’.  Stel bij de actiepunten ook deadlines op.

Vervolg vergadering

Plan aan het einde van de bespreking een volgende afspraak. Zo kan de voortgang besproken worden, en in de gaten gehouden worden. Wanneer dit niet gedaan wordt kan het overzicht verdwijnen.

 

Kies voor een bouwopleiding

By   29 juni 2016

Het is weer juni, een spannende tijd voor een hoop scholieren en studenten. Zij krijgen te horen of ze geslaagd zijn of niet. Dit geldt voor de vwo, havo en vmbo studenten. Terwijl ze in afwachting zijn van de uitslag moeten ze zich ook al weer bezig houden met het vervolg. Wat wil je gaan doen na je middelbare schooltijd? Een enkeling kiest ervoor om te gaan reizen, de meesten zullen toch doorgaan naar het beroepsonderwijs. Een keuze heb je niet zomaar gemaakt, dit blijft erg lastig onder de studenten. Het heeft voor een groot deel te maken met de leeftijd waarop je al moet kiezen. Deze jongeren moeten zich nog helemaal ontwikkelen. De keuze die op 16, 17 of 18 jarige leeftijd gemaakt moet worden is belangrijk voor de toekomst. Ondanks de crisis trekt de bouwsector ontzettend aan de afgelopen tijd. Het is daarom slim om te kiezen voor een bouwopleiding. Met de vergrijzing in de branche en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt is het strategisch om voor de bouw te kiezen.

 

Bouwopleidingen

Een bouwopleiding kiezen maakt de keuze nog steeds niet makkelijk. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten opleidingen waar je uit kunt kiezen. De bouw is natuurlijk ook een hele diverse sector. Zoals hierboven beschreven maakt de bouwbranche een ware opmars. Het herstel van de economie is duidelijk zichtbaar. Er worden weer steeds meer projecten aangenomen, mensen gaan weer verbouwen en de woningmarkt trekt ontzettend aan. Dit komt mede door de lage rente. Het vertrouwen in de woningmarkt is daarom van hoog niveau. Veel sectoren profiteren hiervan en een verdere groei in de bouw wordt verwacht.

 

Studenten die nu met een bouwopleiding starten plukken de vruchten van deze groei wanneer ze hun opleiding afgerond hebben. Er staan grote projecten gericht op seniorenwoningen gepland en ook nieuwbouwprojecten poppen overal als paddenstoelen uit de grond.

Er is sprake van een vergrijzing in Nederland, het aantal ouderen blijft toenemen. Om hen allemaal te kunnen huisvesten zullen er steeds meer seniorenwoningen gebouwd moeten worden. Je kunt je voorstellen dat je als timmerman, tegelzetter of metselaar in de toekomst veel werk zult hebben. Een baan in de bouw is zo goed als gegarandeerd.
Een bouwopleiding duurt drie tot vier jaar en zijn voornamelijk gericht op de praktijk. Je kunt alle theorie toe passen in de praktijk op je werkervaringsplek. Stage- en werkervaring doe je op tijdens je opleiding waardoor je dus echt klaargestoomd wordt voor de arbeidsmarkt.

Wat is het voordeel van een slimme energiemeter

By   24 juni 2016

Steeds meer consumenten en kleine bedrijven zijn in het bezit van een slimme energiemeter. Dit is een digitale meter waar op u het energieverbruik en elektriciteitsverbruik kunt aflezen. Niet alleen geeft het u inzicht in uw verbruik, maar ook de netbeheerder kan het van een afstand aflezen.

Gratis installatie

Vanaf 2015 is het project gestart om elk huishouden en bedrijf een slimme energiemeter aan te bieden. Vanaf 2020 zou iedereen over een slimme meter moeten beschikken. Het ontvangen en installeren van de energiemeter is gratis, behalve als u een meter eerder wilt ontvangen dan dat het u aangeboden wordt, of dat u het aanbod eerst afslaat en op een later moment alsnog een slimme meter wilt laten plaatsen.

Wat zijn de voordelen van de slimme meter?

Aan een slimme meter zitten diverse voordelen verbonden. Zeker als het gaat om zakelijke energie. In de zakelijke wereld kost tijd geld en kan de aanschaf van een slimme meter dus zeker voordelen opleveren. U leest hier de belangrijkste voordelen van een energiemeter.

Niet langer zelf meterstanden doorgeven of meteropnemers binnen laten

U herkent het vast wel, u krijgt een bericht van uw energieleverancier dat u de meterstanden door moet geven. U stelt het doorgeven uit tot het laatste moment en misschien krijgt u zelfs een herinnering dat u nu toch echt de meterstanden moet gaan doorgeven. Ook al kost het niet heel veel tijd, met een slimme meter heeft u dat ‘gedoe’ niet meer. De energieleverancier heeft zicht in uw energie- en elektriciteitsverbruik, mits u de slimme meter heeft aan staan. U kunt er ook voor kiezen om de slimme meter uit te zetten, dan heeft alleen u inzicht in het verbruik en moet u de meterstanden zelf doorgeven aan de energieleverancier.

De energierekening is nauwkeuriger

Het komt regelmatig door dat de meterstanden niet goed afgelezen worden, waardoor de kosten soms hoger uit kunnen vallen. In het geval dat u niet de meterstanden doorgeeft, zal de energieleverancier een schatting maken, ook in dat geval kunnen dus de kosten hoger uitvallen. Een slimme energiemeter houdt het verbruik nauwkeurig bij en geeft het door aan de netbeheerder.

 

 

Elke twee maanden een overzicht van uw energieverbruik

Als u de slimme meter aan heeft staan en de netbeheerder dus inzicht heeft in uw verbruiksgegevens, dan krijgt u iedere twee maanden een kosten- en verbruiksoverzicht opgestuurd. In dit overzicht staan de volgende gegevens:

  • Uw verbruik
  • Een vergelijking met eerdere jaren
  • Een vergelijking met andere bedrijven
  • Een indicatie van de kosten

Sommige energiebedrijven geven nog meer informatie, dat verschilt per leverancier.

Een slimme meter is niet zo zeer een besparing van geld, maar wel als u tijdsbesparing ook rekent als een kostenbesparing. En doordat u meer zicht heeft op uw energieverbruik, kunt u mogelijk ook slimmere keuzes maken in het gebruik van bepaalde apparaten. Een andere optie dat u veel geld kan besparen is door de kosten van elektra te vergelijken van zakelijk verbruik. Met een slimme meter kunt u gemakkelijk overstappen van energieleverancier, zonder dat u de meterstanden moet doorgeven.

Omoda schoenen uitverkoop

By   22 juni 2016

Vrouwen kunnen nooit genoeg schoenen hebben. Het liefst kopen we natuurlijk iedere week wel weer een paar schoenen maar dit is jammer genoeg erg duur. Natuurlijk kun je wel in de uitverkoop gaan shoppen, dan kun je hele mooi schoenen vinden voor hele mooie aantrekkelijke prijzen. Dan zou je er misschien toch meer kunnen kopen in één keer. Een merk dat veel leuke schoenen heeft is Omoda, dus wat zou er nou beter zijn dan Omoda schoenen uitverkoop?

de leukste trends

Wie houdt er nou niet van mode? De leukste trends moeten natuurlijk wel gevolgd worden, ook bij de schoenen. Omoda heeft veel leuke schoenen die allemaal erg modieus zijn, zo weet je zeker dat je er altijd hip bij loopt. Van de liefste sandalen tot de mooiste pumps, of wat dacht je van een paar comfortabele sneakers? Omoda heeft genoeg keuze schoenen in alle kleuren, vormen, maten en van verschillende materialen. Voor iedereen zijn er wel een paar perfecte schoenen. En wil je nou echt meerdere paren schoenen kopen, dan moet je echt in de Omoda schoenen uitverkoop shoppen. De hoogste kortingen en de mooiste schoenen voor de laagste prijzen die je online kunt vinden, wie wil dat nou niet? Online shoppen in de uitverkoop is nou eenmaal geweldig en het bespaart je ook nog eens geld!

Omoda schoenen uitverkoop

Ben jij echt toe aan een paar nieuwe schoenen. Shop nu in de Omoda schoenen uitverkoop en vind de perfecte schoenen voor jou waar je weer lang plezier van kunt hebben. Een paar leuke sandalen en sleehakken voor de zomer en een paar leuke knielaarzen voor de winter en misschien dan ook nog een paar sneakers die je iedere dag kunt dragen, je vindt het allemaal in de Omoda schoenen uitverkoop. Veel plezier met het online shoppen voor een paar nieuwe schoenen!

Het fascinerende leven van Pablo Escobar

By   16 juni 2016

Dankzij de Netflix serie Narcos hebben we allemaal een kijkje kunnen nemen in het fascinerende leven van dé beruchtste drugsbaron van Colombia. Pablo Emilio Escobar Gaviria zoals hij voluit heette, had voordat hij achtentwintig jaar werd al zoveel geld dat hij het niet eens allemaal kon tellen. Netflix heeft bekend gemaakt dat op 2 september het tweede seizoen van Narcos te zien is. Voor de echte Narcos fans onder ons wordt dat gegarandeerd binge-watchen. Wil je dit in stijl doen? Bestel dan snel jouw eigen pablo escobar t-shirt. Tot de release op 2 september is het nog even wachten op het spannende tweede seizoen. Om je alvast in de Narcos sferen te brengen behandelen wij in dit artikel een aantal fascinerende en bizarre feiten over Pablo Escobar.

Escobar’s vermogen opgegeten door ratten

Zoals je in het eerste seizoen van de serie Narcos hebt kunnen zien steeg het vermogen van Pablo Escobar tot ongekende hoogtes. Op het hoogtepunt van zijn criminele carrière verdiende hij zo’n 420 miljoen dollar per week. Dit enorme vermogen kon Pablo natuurlijk niet eventjes op de Colombiaanse bank zetten. In plaats daarvan verstopte Escobar zijn vermogen op diverse plaatsen in Colombia.

Leden van zijn Medellín kartel kregen de opdracht om geld te verstoppen in de wanden van hun huizen. Ook kocht Pablo boerderijen verspreid over het immense Colombiaanse landschap om daar zijn geld in op te slaan. Deze verstopplaatsen waren niet altijd even veilig. Zo aten indringers, om precies te zijn vieze ratten, een deel van Pablo’s vermogen op. Daarnaast was het niet ongebruikelijk dat een deel van Escobar’s vermogen verging door waterschade of dat het simpelweg niet meer teruggevonden werd.

Volgens Pablo is hij jaarlijks zo’n 10% van zijn vermogen verloren door deze verstopplaatsen. Geschat wordt dat dit een verlies van 2.1 miljard dollar per jaar betekende. Dit maakte Pablo overigens geen reet uit.

Een duur familie kampvuur

Dat Escobar niet zo zuinig omging met zijn geld blijkt uit een ander bizar feitje. Volgens de zoon van Pablo Escobar heeft Pablo ooit op een koude avond een vuur brandend gehouden door er 2 miljoen dollar aan briefgeld in te gooien. Dit om zijn familie op deze koude avond heerlijk warm te houden. Dat is zacht uitgedrukt best een prijzig familie kampvuur geweest.

Goed gesorteerd

Een ander fascinerend feitje is dat het Medellín kartel van Pablo Escobar maandelijks 2.500 dollar uitgaf aan elastiekjes. Voordat Escobar zijn vermogen liet verdelen over al zijn verstopplaatsjes werd het geld gesorteerd en netjes gebundeld om het bij elkaar te houden. Kun je het je voorstellen? Zoveel dollar per maand voor een paar simpele elastiekjes.

Eigen privé gevangenis

We sluiten dit bizarre en fascinerende rijtje met feitjes af met de privé gevangenis van Pablo Escobar. Zoals je in het eerste deel van de serie Narcos hebt kunnen zien wilde Pablo zichzelf aangeven onder de voorwaarde dat hij zijn eigen privé gevangenis mocht laten bouwen. Dit is in 1991 daadwerkelijk in Colombia gebeurd. Pablo Escobar heeft in zijn eigen gevangenis, La Catedral, vijf jaar lang zijn ‘’straf’’ uitgezeten.

Een matras kopen die bij past

By   15 juni 2016

Nederlanders zijn over het algemeen niet heel erg tevreden als het gaat om voldoende nachtrust. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals stress van het werk of school, je relatie of veel piekeren voor je gaat slapen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Niet alleen dat, maar ook het materiaal waar je op slaapt is van belang om een goed matras uit te zoeken. Een gespecialiseerde zaak de Been slaapadviseurs heeft jarenlange ervaring in het geven van het juiste advies voor een optimale nachtrust.

Persoonlijk

Een goed matras kiezen om op te slapen is enorm lastig. Een matras is een duurzaam product en moet vele jaren mee gaan, een goedkoop matras werkt voor een korte tijd, maar daarna beginnen er zich problemen voor te doen met het materiaal, waardoor ze geen optimale steun meer bieden. Een matras is altijd persoonsgebonden, dus er bestaat geen perfect matras die voor iedereen voldoet. Een goede ondersteuning is één, ook moet er worden gekeken naar ventilatie of je gevoelig bent voor huisstofmijt, een zacht matras, een hard matras. Er komt enorm veel bij kijken.

Lengte

Bij de Been slaapadviseurs ben je aan het goede adres om een matras te vinden die helemaal aansluit op je wensen. Niets is zo erg om op te staan met rugpijn of andere fysieke klachten, daarom zijn er een aantal criteria waar je op moet letten die je mee kunt nemen bij een adviesgesprek. Vaak weet je al je lengte, zo komt iemand met een gemiddelde lengte makkelijk uit bij een matras van 200cm. Ben je langer, dan is het aan te raden om een matras te kopen die langer dan 20cm is dan je eigen lichaamslengte.

Gewicht

Gewicht speelt ook een grote rol. Hoe lichter je bent des te zachter je matras mag zijn. Er ligt zo weinig druk op gewrichten, waardoor een neutrale positie behouden blijft. Als je zwaarder bent, dan wordt er voornamelijk een harder matras aangeraden voor de stabiliteit van het lichaam. Ook telt het postuur mee, iemand met een breder postuur heeft ook een breder matras nodig. Vaak zijn eenpersoons matrassen 90cm, maar een matras van 100cm is ook mogelijk.  

Allergieën en ventilatie

Als je allergisch bent voor bepaalde stoffen of huisstofmijt dan moet daar ook aandacht aan worden besteed. Matrassen hebben speciale labels om ervoor te zorgen dat ze hypoallergeen zijn. Ook moet worden gekeken of het matras toch genoeg ventileert, in je slaap kun je transpireren, door een goede ventilatie van het matras zorg je ervoor dat het transpireren afneemt. Als een matras niet goed ventileert kan dit resulteren tot schimmel of bacterievorming.

Kwaliteit

Ook speelt de prijs van een matras veel mee bij de aanschaf. Het is zeker belangrijk dat het matras duurzaam is, een matras moet minstens 8 tot 10 jaar mee kunnen. Maar wel met behoudt van de ondersteuning en de juiste materialen. Goedkope materialen kunnen leiden tot een snelle afname van de ondersteuning, schimmelvorming of slijtage.

Proefslapen

Proefslapen is de enige manier om er achter te komen of een matras lekker ligt. De Been slaapadviseurs biedt proefslapen aan zonder aankoopverplichting. Hiermee kun je onbezorgd een matras uittesten om te kijken of het voldoet aan de verwachtingen.