De toekomst van de 3d pen

By   2 mei 2016

Als je bedenkt dat het idee van een 3d pen pas van februari 2013 stamt, dan begrijp je dat dit idee een fenomenale realisatie kent. Via crowdfunding werd het idee geopperd met als doel $ 30.000 op te halen om het uit te werken. Maar binnen no time kwam er $ 2,3 miljoen binnen! De eerste 3d pen was dan ook de 3Doodler pen die als warme broodjes over de toonbank ging. Vanaf het begin is de 3d pen dan ook een daverend succes. Bekijk de nieuwste 3d pennen op: www.goedkope3dpen.nl

De ontwikkelingen van de 3d pen in 3 jaar tijd

Sinds de lancering van de 3d pen heeft deze al vele ontwikkelingen ondergaan. Van een logge dikke pen naar een ergonomisch exemplaar die ook goed in kinderhandjes ligt. Want kinderen zijn een grote groep afnemers van de pen. De filamenten (de rollen plastic draad) hebben ook een hele ontwikkeling doorgemaakt. Ze zijn er nu in alle kleuren van de regenboog en er zijn metallook versies en glow in the dark filamenten. Nieuw is het PETG filament. Dit heeft een glaslook en is transparant van kleur. Alhoewel de keuze in kleuren van PETG nog niet talrijk is, zal ook dit niet lang op zich laten wachten.

Toekomstige ontwikkelingen

Er zijn vele producenten met een eigen 3d pen op de markt; de 3Doodler pen heeft allang niet meer het monopolie. Dit heeft tot gevolg gehad dat de prijzen van een 3d pen nu zeer acceptabel zijn en voor iedereen betaalbaar. Nieuwe ontwikkelingen staan ons te wachten wat betreft de veiligheid en de nauwkeurigheid van de pen. Ook verschillende soorten filamenten zullen er in de toekomst worden toegevoegd aan het huidige assortiment. Bij de 3d printers zie je deze al. Er zijn bijvoorbeeld filamenten die eruit zien als hout, wat een bijzonder effect geeft aan de modellen.

Breng de dH waarde van het water in huis op niveau

By   2 mei 2016

Heb je last van te zacht water of te hard water in huis? Waar merk je dat aan? Aan de kalkaanslag aan glazen die uit de vaatwasser komen, aan het drinkwater of aan het voortijdig defect raken van huishoudelijke apparatuur? Laat dan wat aan het water in huis doen door bijvoorbeeld een wateronthardingssysteem te laten installeren. Deze brengt de dH waarde van het water in jouw huis op maat zodat jij de huishoudelijke karweitjes zonder extra zorgen kunt verrichten.

Laat je vakkundig informeren over de vele voordelen van zacht water

Het laten ontharden van water heeft vele alternatieve voordelen, zoals de lage energie kosten, de verlenging van de levensduur van kleding en huishoudelijke apparatuur en dergelijke. Experts brengen graag alle ins en outs op het gebied van de waterontharding aan de man. Laat je door hen informeren voor oplossingen die te maken hebben met de hardheid van het water bij jou in huis. Wellicht kunnen zij jou helpen bij het maken van de juiste keuze ten aanzien van een waterontharder.

Ervaar de voordelen van zacht water zelf

Zacht water is goed voor de kostenbesparing, voor het milieu en voor de gezondheid. Niet alleen gaan apparatuur die op zacht water draaien langer mee, je voorkomt wanneer je kunt beschikken over zacht water ook onnodig onderhoud aan deze apparatuur. Daarnaast is zacht water goed drinkbaar en gezond voor de huis tijdens bijvoorbeeld het wassen. Laat sulfieten, magnesiumsporen, ijzerresten en calciumelementen uit het water filteren middels een waterontharder en je zult de voordelen van jouw nieuwe aankoop aan den lijve kunnen ondervinden.

Er zijn voldoende spannende datingsites te vinden

By   2 mei 2016

Ons land kent vele datingsites en er zijn dan ook genoeg spannende datingsites te vinden. Dit kunnen dan datingsites waar je vreemd kunt gaan of waar je ander avontuur kunt vinden. Dit zijn datingsites die vaak ter discussie staan en dit is ook best te begrijpen. Het is natuurlijk ook niet netjes om vreemd te gaan of om te flirten met iemand anders behalve je partner. Feit is wel dat er op deze datingsites veel mensen ingeschreven staan en er is dus een behoefte aan dit soort websites.

Je kent waarschijnlijk ook de reclames op de televisie voor deze websites wel. Als je op visite bent en je zal deze reclame zien dan zal er niemand zeggen dat ze ingeschreven staan bij deze websites. Toch hebben deze websites allemaal vele tienduizenden leden. Het is aan jou of jij je ook wilt inschrijven bij één van deze datingsites. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je doet. Denk echter wel goed na over de gevolgen. Het kan allemaal erg anoniem lijken maar je krijgt wel e-mails van deze datingsites en dit kan dan ook op gaan vallen.

Wat kun je doen als je spanning zoekt en geen relatie hebt

Wanneer je graag een spannende date wilt en je hebt geen relatie dan zijn er ook websites waar jij je in kunt schrijven. Dit kunnen dan datingsites voor achttien plus zijn en je weet dan waarschijnlijk wel wat je daar kunt vinden. Wanneer jij geen relatie hebt is het ook mogelijk om je op een datingsite voor het vreemdgaan in te schrijven. Hou er dan wel rekening mee dat je in contact komt met mensen die allemaal wel een relatie hebben.

Sta je sterk in je schoenen en denk je dit aan te kunnen dan kun je dit natuurlijk proberen. Genoeg mogelijkheden dus als je spanning zoekt en graag een leuke date wilt. Kijk maar eens wat er allemaal mogelijk is en je zal zien dat jij ook de juiste datingsite zal kunnen vinden. Het contact leggen op deze websites is makkelijk en al snel zal je vele leuke nieuwe mensen hebben leren kennen.

Achteraf online betalen

By   2 mei 2016

Ben je van plan om binnenkort online iets te bestellen bij een webshop? En wil je graag achteraf pas betalen? Dan zijn er verschillende betalingsmogelijkheden waarvan je gebruik van kan maken. Lees hier verder voor meer informatie over achteraf betalen.

Voordelen

Een van de voordelen van achteraf betalen is dat je de zekerheid hebt dat je betaalt voor iets dat je daadwerkelijk krijgt. Als je vooraf hebt betaald, en vervolgens niks ontvangt, dan zit je met een groot probleem. Dan ben je namelijk je geld kwijt. Bij achteraf betalen loop je dit risico niet. Daarnaast is achteraf betalen ook wel zo fijn als je op het moment van de bestelling niet genoeg geld op je rekening hebt.

Acceptgiro

Een van de meest bekende methodes om achteraf te betalen is door middel van een acceptgiro. Dit houdt in dat je na ontvangst van je pakketje betaalt via een acceptgiro die je of bij het pakketje met de post hebt ontvangen, of via een mail van de desbetreffende webshop. Een voordeel van het betalen via een acceptgiro is dat het heel gemakkelijk en betrouwbaar is.

AfterPay

Een wat nieuwe betalingsmogelijkheid van achteraf betalen is AfterPay. Hierbij vul je tijdens het bestelproces je persoonlijke gegevens in, waarna deze en je kredietwaardigheid worden gecheckt. Zit alles goed dan is je bestelling voltooid, en kun je vervolgens wachten op je pakketje. Nadat je deze hebt ontvangen krijg je een betalingsoverzicht van AfterPay, en kun je alsnog je bestelling betalen. Kijk op Afterpaywinkels.net voor een overzichtje van winkels die AfterPay aanbieden als betalingsmogelijkheid.

BHV cursus op een unieke vestiging in Ede

By   21 april 2016

Ieder bedrijf is verplicht een minimaal één BHV’er aanwezig te hebben in het bedrijf die goed kan handelen in crisissituaties. Het is namelijk zo dat veel jongeren op de spoedeisende hulp belanden omdat zijn een ongeluk hebben gehad op de werkvloer. Een BHV’er moet natuurlijk weten wat de beste manier van handelen is op dat moment. Dit leer je vaak het beste in oefensituaties die soortgelijk zijn zodat er geoefend kan worden. De BHV cursus in Ede heeft hier uitgebreide mogelijkheden voor zodat jouw personeel weet hoe ze om moeten gaan met crisis situaties.

Wat doet een BHV’er?

De taken van een iemand die over een diploma beschikt kunnen kort en bondig weergegeven worden. Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen is één van de taken die een BHV’er moet doen wanneer die persoon beschikt over een diploma. Een andere taak is het bestrijden van brand en de gevolgen hiervan. Iemand met een BHV diploma moet dus weten wat er gedaan moet worden in een situatie wanneer er brand ontstaat, en natuurlijk wat er niet moet gebeuren zodat het niet escaleert. De laatste taak is het alarmeren van alle aanwezigen. Dit moet natuurlijk op een gepaste manier gebeuren en deze mensen moeten in veiligheid gebracht worden. Ook dit is een taak die ertoe behoort.

Wat leert men op een BHV cursus?

Het is van belang om in realistische omgeving te leren wat je moet doen in een crisissituatie. Het zou namelijk vreemd zijn dat wanneer je in een ziekenhuis werkt je in een ander soort gebouw met andere apparatuur leert hoe je de situatie onder controle krijgt. In Ede kan er in verschillende soorten gebouwen getraind worden. De training zal een aantal onderdelen bevatten zoals een theoriesessie en het praktijk gedeelte. In het praktijk gedeelte zullen er verschillende situatie gecreëerd worden. Wat bijna bij iedere cursus geleerd wordt is levensreddend handelen. Hiermee wordt bedoeld dat er gereanimeerd kan worden wanneer dit nodig is. Verder wordt er geleerd hoe je in verschillende situaties een evacuatie het beste kunt leiden. Het is namelijk belangrijk dat er niet totale paniek ontstaat wanneer er een melding binnenkomt. Dit kan namelijk situaties alleen maar verergeren. Als laatst zal er aandacht besteed worden aan het bestrijden en verminderen van brand. Wanneer er brand ontstaat kunnen er een hoop redenen zijn waardoor het is ontstaan. De BHV’er moet in staat zijn om te zien wat voor een soort brand het is, en hoe hier het beste op gereageerd kan worden. Het is belangrijk om te weten welke brand met welke middelen geblust mag worden. Verkeerde middelen kunnen de situatie levensgevaarlijk maken. Er moet dus kennis zijn van de middelen, maar ook hoe je deze middelen het beste in kunt zetten. Ook dit wordt geleerd wanneer er een cursus gevolgd word.

Wanneer er één iemand of een aantal mensen in het bedrijf een diploma hebben is het verstandig om de kennis up-to-date te houden. Materialen veranderen, middelen veranderen en mensen ook. Een herhaling op zijn tijd is dus noodzakelijk.

Sim only vs abonnement met smartphone

By   20 april 2016

Vroeger gebruikte iedereen nog een mobiele telefoon, hiermee kon gebeld en gesmst worden. Tegenwoordig loopt men met een smartphone rond waarmee van alles en nog wat gedaan kon worden. Zo kan er gesurft worden op internet, via Skype gebeld worden met beeld, maar ook allerlei apps kunnen gebruikt worden. Van het lezen van het nieuws en openen van de mail tot spelletjes en zakelijke apps. Je kunt het zo gek niet voorstellen of het is mogelijk.

Wat is er verandert?

De evolutie qua mobiele telefoons heeft voornamelijk te maken met de sterke opkomst van ICT over het algemeen. Een van de belangrijkste doorbraken was de komst van internet. Met behulp van internet kon men beter en sneller met elkaar communiceren. Daarbij kwam nieuwe hardware en software kijken. Deze technologische ontwikkelingen zorgden er op den duur voor dat het steeds breder werd toegepast en geaccepteerd. Vroeger had men kleine telefoontjes, zoals een Nokia 3310. Deze waren klein, handzaam, en de batterij ging dagen lang mee. Tegenwoordig worden smartphones steeds groter. Er moeten meer features in komen. Van een vingerafdrukscanner tot waterdichtheid. Je kunt het zo gek niet noemen of het is mogelijk. Een van de nieuwste ontwikkelingen is bijvoorbeeld contactloos betalen. Niet iedereen zit er op te wachten maar het komt er toch. Daarnaast zijn een goede camera, batterijduur en algehele look and feel erg belangrijk. De batterij gaat bijvoorbeeld bij intensief gebruik niet langer dan een dag mee. Het kostenplaatje is ook een flink stuk gestegen. Het allernieuwste A-model kost al gauw €700,-. Voor hetzelfde geld kan men een laptop kopen, toch worden deze modellen massaal verkocht omdat men het nieuwste van het nieuwste wil hebben.

Voor- en nadelen abonnement met smartphone

Een van de grootste voordelen van een abonnement met smartphone is het gemak waarmee je alles kunt afsluiten. Ga naar een winkel van een mobiele provider en je kunt na een kort gesprek een abonnement afsluiten. De abonnementen zelf zijn redelijk statisch. Wanneer je keuze op een smartphone is gevallen past hier altijd wel een abonnement bij. Mocht je een lage abonnementsvorm nemen is het echter wel mogelijk dat je bij moet betalen voor je smartphone. Wanneer je contract bijna ten einde loopt zal deze uiteindelijk stilzwijgend verlengt worden, tenzij je zelf aangeeft wat anders te willen. Normaliter wordt je van te voren gebeld met een aanbieding zodat je klant blijft, maar dit is niet bij iedere provider zo.

Voor- en nadelen sim only abonnement

In vergelijking tot een abonnement met smartphone is een sim only abonnement een stuk goedkoper. Je betaald alleen voor de diensten die je afneemt. De smartphone zul je zelf aan moeten schaffen. Normaliter betaal je om de twee jaar voor een nieuwe smartphone bij je abonnement, bij sim only bepaal je dit echter zelf. Je smartphone staat in principe los van dit abonnement en je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Wil je vier jaar met dezelfde smartphone doen? Geen probleem. Wil je om het jaar een nieuwe? Dat kan ook. De keus is geheel aan je zelf. Omdat je geen smartphone bij je abonnement hebt zul je lagere maandelijkse kosten hebben. Dit is een van de voordelen van een sim only abonnement. Een van de nadelen is dat je je smartphone los moet kopen. Voor velen kan dit een grote uitgave zijn, maar wanneer men een B-model of iets oudere smartphone koopt hoeft dit geen probleem meer te zijn.

Een hoverboard kopen

By   8 april 2016

Een hoverboard is een modern vervoersmiddel dat sinds een paar jaar op de markt is. Tegenwoordig komen veel van deze apparaten uit China en niet ieder toestel is van even goede kwaliteit. Daarom vragen kopers zich af waar ze op moeten letten bij het kopen van een hoverboard.

Ze mogen er weliswaar hetzelfde uitzien, maar er is wel degelijk een verschil tussen de toestellen. Over het algemeen is het raadzaam te letten op het moederboard, de lithium-ion accu en de wielen.

Moederbord
In een airbord zit een moederboardsysteem bevestigd. Deze bestaat uit een moederboard en twee sensorboards. De sensorboards zitten links en rechts onder het drukpad. Deze sensoren registreren de bewegingen die je maakt. Daardoor weet het apparaat dus welke kant je op wilt.

De sensoren worden doorgegeven aan het moederbord, die de acties vervolgens aanstuurt. De bediening van het apparaat is deels te vergelijken met een toetsenbord en muis: de sensoren geven richting aan je apparaat. We kaarten het moederboardsysteem aan, omdat het belangrijk is naar de logo’s van het toestel te kijken.

In principe zijn er drie logo’s te bespeuren. De hoverboard met een Taotao logo zijn van goede kwaliteit. Taotao is de originele producent van het moederboardsysteem en verzorgt bovendien alle printplaten die er in het apparaat te vinden zijn. Er zijn tegenwoordig Chinese fabrikanten die geprobeerd hebben het moederboard na te maken. Er is behoorlijk bezuinigd op het productieproces en daarom is een veelvoorkomend euvel bij deze airboards dat ze gemakkelijk stuk gaan.

Absoluut te vermijden zijn de hoverboards die geen moederboard aan boord hebben. We raden af deze aan te schaffen, omdat deze toestellen van zeer slechte kwaliteit zijn. Zonder moederboard kunnen de bewegingen niet juist geregistreerd worden. Dit maakt het bedienen van het toestel behoorlijk lastig. Daardoor bewegen de linkerhelft en de rechterhelft van het board niet tegelijk, waardoor de kans levensgroot is dat de gebruiker zal vallen.

Lithium-ion accu
Kijk bij de aanschaf ook naar het soort accu. De Lithium-ion accu’s met 10 cellen gaan de helft langer mee dan de accu’s met 20 cellen. Daardoor kan deze maar een paar kilometer rijden op een volle accu. De accu’s van Samsung en LG zijn doorgaans van veel betere kwaliteit dan de accu’s van Chinese fabrikanten. LG en Samsung zijn experts in de ontwikkeling van accu’s. De Chinese accu’s hebben maar een beperkte duur en gaan bovendien snel stuk.

Wielen
Ten slotte kun je letten op de wielen die onder het board bevestigd zijn. Er is een wereld van verschil tussen de kwaliteitswielen en de goedkope wielen die onder namaakproducten te zien zijn. De wielen hebben ieder een wattage. Zo zijn er wielen met 350 watt en 250 watt op de markt. De wielen met 350 watt per wiel hebben veel meer kracht en zijn daarom sterker dan de variant van 250 watt per wiel. De wielen met 350 watt zijn veel sneller en bovendien is het gemakkelijker heuveltjes op te rijden.

Een boxpallet is het perfecte vervoer middel

By   8 april 2016

Bij Zamko vind je de stevigste boxpallets

Bescherm je producten tijdens het vervoer met de robuuste palletkisten van Zamko. Voor kunststof, houten of stalen transportkisten van alle soorten en maten ben je bij ons aan het juiste adres. Voor een efficiënte en veilige manier van vervoer, onafhankelijk van de sector, levert Zamko de slim ontworpen, stapelbare boxpallets die jij nodig hebt. Voorkom beschadiging en verlies van producten en stroomlijn je gehele logistieke proces, van opslag tot vervoer en aflevering. Altijd van hoge kwaliteit, altijd snel aangeleverd, en natuurlijk altijd tegen een scherpe prijs die je van Zamko verwacht.

Boxpallets in alle soorten en maten

Vanuit het magazijn gevestigd in Maarheze levert Zamko al jaren lang de beste kwaliteit palletboxen van hout, staal en kunststof. Omdat de kisten al eens gebruikt zijn, kan dat al tegen zeer voordelige prijzen. Natuurlijk zijn de kisten altijd in goede staat. We leveren diverse modellen, zodat je naar gelang de eisen in jouw sector bij ons altijd de beste optie kunt vinden. Wij hebben zowel inklapbare als niet-inklapbare boxpallets, als ook handige loswandige systemen die ter plekke in elkaar gezet kunnen worden. De palletboxen worden geleverd in alle standaardmaten, maar we bieden ook oplossingen op maat.
Bij veel vervoer wordt geen palletbescherming gebruikt. Daarmee loopt het transport een groot risico op beschadiging en is de veiligheid van werknemers niet altijd gegarandeerd. Bovendien maakt het gebruik van een palletkist transport vele malen efficiënter. Met een boxpallet kunnen pallets kunnen geheel gevuld worden zonder dat je risico loopt op beschadiging, en kunnen de pallets gemakkelijker en beter gestapeld worden, wat veel extra ruimte bespaart. Wij denken graag met je mee om de beste oplossing voor jouw bedrijf te vinden. Maak een account aan op onze website en vraag een offerte aan voor de voordeligste palletboxen in heel Nederland.

Houten kisten als vervoersmiddel

By   8 april 2016

De beste houten kisten van MP Packaging

Bij betrouwbaar vervoer wil je niet voor vreemde verrassingen komen te staan. Kies je voor de houten kisten van MP, dan kun je tijdens het vervoer rekenen op de robuustheid, flexibiliteit en duurzaamheid die je associeert met Nederlandse ambachtelijkheid en traditie. MP produceert en verkoopt al bijna vijftig jaar lang kisten en pallets voor internationaal transport tegen zeer schappelijke prijzen. De eenvoudige maar innovatieve modellen kisten zijn eindeloos herbruikbaar, en voldoen aan alle de eisen van de vele internationale marktleiders die op dag in dat uit op MP rekenen voor veiligheid en betrouwbaarheid tijdens transport.

Stevige en betrouwbare houten kisten

Hout is een prachtig materiaal: het is stevig, betrouwbaar, natuurlijk en duurzaam. Een houten kist van MP maakt gebruik van de voordelen van hout om een palletbox te maken van ongeëvenaarde kwaliteit. De houten kisten zijn zelfs bij zwaar gebruik nauwelijks onderhevig aan slijtage en gaan gemiddeld meer dan 15 jaar mee. Of u nu een inklapbaar of een niet-inklapbaar model prefereert, bij MP vind je altijd de pallets die je nodig hebt. Dankzij de slimme constructie zijn de kisten ter plekke in elkaar te zetten en uit elkaar te halen. Dit modulair design bespaart veel ruimte tijdens het vervoer, maar gaat niet ten koste van de duurzaamheid van de verschillende kisten.
MP maakt beschermende kisten voor transport in alle gebruikelijke Nederlandse en Europese maten. Maar ook voor kisten op maat gemaakt kun je bij MP terecht. Met al meer dan 1.5 miljoen exemplaren verkocht vind je MPs kisten over al ter wereld. Ze worden onder andere gebruikt door Philips, Toshiba en Samsung. De typisch Nederlandse ambachtelijkheid en vernuftigheid zorgt voor een hoge kwaliteit kisten. Kies voor MP en bespaar tijd, verklein risico voor werknemers en bespaar kosten tijdens alle vormen van vervoer.

Sporten goed voor een optimale nachtrust

By   7 april 2016

Rennende sportersSporten zorgt voor een snellere stofwisseling, je sociale contacten worden verhoogd, bent overdag actiever, je voelt je fitter, zit lekkerder in je vel en zorgt ook voor een betere nachtrust. Kortom het is goed voor je gezondheid.

Slaapproblemen nemen de laatste paar jaren steeds meer toe, onze economie blijft draaiende door een 24/7 mentaliteit. Mensen werken langer door, piekeren over het werk, relaties lijden hieronder, je hebt minder vrije tijd en dit heeft ook weer effect op je nachtrust. Je slaapt onrustiger en stukken korter, deze negatieve effecten zijn na een week al merkbaar, waardoor de stress alleen maar mee toeneemt. Ruim 1 op de 5 Nederlanders heeft last van een slechte nachtrust, dit is een van de oorzaken en zo zijn nog veel meer aandoeningen de reden dat mensen slechter slapen.

Sporten is voor velen een uitlaatklep om de dagelijkse stress achterwege te laten, ze kunnen zich vol storten op het sporten en de stress helemaal vergeten. Na een goede work-out ben zijn ze vaak even uitgeput en na de work-out voelen velen zich stukken beter, opgefrist en fitter. Hoe meer je sport des te sterker wordt het lichaam en hoe beter de conditie wordt. Er zijn nog een aantal positieve factoren die worden opgelost door te sporten.

Rust na sporten

Tijdens het sporten ben je actief bezig om je spieren in te spannen. Ze worden constant aangespannen en ontspannen, dit is een intensief proces en je lichaam moet hier hard voor werken. Na een goede work-out heb je veel calorieën verbrand. Rust is juist een van de belangrijkste aspecten die meespelen om spiergroei en herstel daarvan te verbeteren. Luister goed naar je lichaam na een flinke sportsessie.

Hormonen

Door te sporten komen een aantal hormonen vrij in het lichaam vrij, zoals adrenaline uit de bijnieren en hormonen uit de hersenen als dopamine, endorfine, serotonine en ghreline. Dit zijn gelukmakende stoffen die zorgen dat je tijdens het sporten een blij gevoel krijgt en ook daarna werken de stoffen door in het lichaam. Dopamine en serotonine zijn de stoffen die daarvoor zorgen, endorfine zorgt ervoor dat je beter kan slapen omdat het de spanning in je lichaam verlaagd. Ghreline is een hormoon dat net als endorfine de spanning vermindert en zorgt ook voor een vermindering van stress.

Fit gevoel

Door te sporten voel je je fitter en meer thuis in je lichaam, je kan weer een stuk trotser in de spiegel naar jezelf kijken als je weer een goede work-out hebt doorstaan. Je zelfvertrouwen groeit en je eigenwaarde schiet ook omhoog. Dit zorgt ervoor dat je in het dagelijkse leven meer je mannetje staat tijdens stressvolle situaties.

Gezond patroon

Het is belangrijk dat je een gezond patroon aanhoud als je gaat sporten. Je kunt wel elke dag gaan sporten, maar hierdoor krijgt je lichaam niet genoeg rust. 3 keer sporten verspreid over de hele week is een gezonder en verstandiger idee, hiermee krijgt je lichaam minstens een dag de kans om helemaal te herstellen. Door veel te wandelen of fietsen naar je werk of kan je tenminste 30 minuten per dag aan je lichaamsbeweging komen, zonder dat je hierbij je lichaam te zwaar belast.

Let er ook op dat je niet vlak voor het slapen flink gaat sporten, hou ruim 3 uur aan tussen de tijd dat je gaat sporten en voordat je je gaat opmaken voor de nachtrust. Een optimale nachtrust bereik je ook door goed slaapmateriaal aan te schaffen bij www.slaaploods.nl om je lichaam de rust te geven die het verdiend.